Ліга націй: Італія здолала США у трьох сетах
06.06.2024
Збірна Італії

Зазнавши першої поразки у волейбольній Лізі націй 2024 року, наступного дня італійці обіграли американців в Оттаві і піднялися на друге місце в світовому рейтингу.

Італія дала сильну відповідь на свою першу невдачу в Лізі націй: менш ніж за 24 години після поразки від олімпійських чемпіонів зі збірної Франції в канадській Оттаві, чемпіони світу розгромили США в четвер.

США vs Італія

Перемога з рахунком 3:0 (25-25, 26-24, 25-20) принесла італійцям 10,31 бала до світового рейтингу, що послужило двом основним їхнім цілям: на крок наблизило збірну до Олімпійських ігор в Парижі і дозволило випередити США, піднявшись на друге місце в рейтингу з 364,77 балами, тоді як американці погіршили свої показники до 349,71 бала.

Догравальник Данієле Лавія керував нападом італійців, набравши рекордні для матчу 15 очок, 12 з яких в атаці і три ейсами. Його колега, догравальник Алессандро Мікелетто і центральний блокуючий Джанлука Галассі, який записав на свій рахунок три блоки, набрали по десять очок кожен.

США vs Італія

«Ми просто намагалися зберігати концентрацію і здобувати очки покроково, - прокоментував Галассі. - Я відчуваю, що ми дуже добре вміємо зосереджуватися на кожній наступній дії, незалежно від того, як завершилася попередня, і сьогодні це було надзвичайно важливо. Ми працюємо над тим, щоб відібратися на Олімпійські ігри, а також готуємося до них, і такі результати дають нам впевненість в тому, що ми доберемося до Парижа в гарній формі».

США vs Італія

У американців, які цього тижня в Оттаві грають складом, відібраним головним тренером Джоном Спероу для участі в Олімпійських іграх через 50 днів, кращими бомбардирами стали догравальник Торі Дефалко і центральний блокуючий Макс Холт, які набрали по вісім очок кожен.

США vs Італія

«У нас були можливості виграти перші два сети, але ми ними не скористалися, ось у чому різниця, - зазначив Холт. - Це команда світового класу, і ми знали, що сьогодні вони викладуться по повній. Ми повинні винести з цього урок, і ми знаємо, що, ймовірно, побачимо цю команду в дуже важливому матчі в найближчому майбутньому».

США vs Італія

Здобувши п'ять перемог в шести матчах (15 очок), італійці посідають друге місце в турнірній таблиці волейбольної Ліги націй і продовжують шлях до виходу у фінал змагань. Збірна США значно відстає, посідаючи 13-те місце з шістьма очками (2 перемоги, 4 поразки), і повинна краще виступити в шести матчах, що залишилися на попередньому етапі, щоб кваліфікуватися до фіналу.

Обидві команди повернуться на майданчик в Оттаві в п'ятницю: Італія зустрінеться з Кубою о 18:00 за київським часом, а США зіграють з Сербією (в суботу о 03:00 за київським часом). Також у п'ятницю о 23:30 за київським часом зійдуться Франція та Нідерланди.

Поділитися статтею

News