Збірна США готується захищати олімпійський титул в Парижі з вісьмома чемпіонками Токіо у складі
06.06.2024
Збірна США

Головний тренер Карч Кіралі оголосив 12 гравчинь, відібраних для участі в Олімпійських іграх.

Вісім з 12 гравчинь, які допомогли жіночій збірній США завоювати золото на Олімпіаді в Токіо три роки тому, повернуться, щоб допомогти американкам захистити свій титул на Іграх 2024 року в Парижі цього літа.

Джордін Поултер

Олімпійський склад команди з 12 гравчинь оголосив головний тренер Карч Кіралі, який використав перші два тижні попереднього етапу волейбольної Ліги націй 2024 року, щоб протестувати якомога більше спортсменок і ухвалити остаточне рішення щодо складу.

Енні Дрюс

«Вибір складу, подібний до цього, має як гарну, так і погану сторони, - сказав Кіралі. - Найгірше, що ми не можемо поїхати з усіма цими 25-ма особливими дівчатами до Парижа. Але ми збережемо їх в наших серцях і думках, і вони продовжуватимуть робити нас кращими до останнього м'яча. Найприємнішим є те, що наш олімпійський склад тепер зрозумілий, і ми в захваті від цієї команди і від нашої програми. Ця група волейболісток буде налаштована на те, щоб показати свої найкращі результати і бути максимально куленепробивними на цьому, можливо, найскладнішому олімпійському турнірі в історії».

Джордан Томпсон

Вісімка олімпійських чемпіонок, що повернулися до складу збірної, включає зв’язуючу Джордін Поултер, діагональних Енні Дрюс та Джордан Томпсон, догравальниць Джордан Ларсон та Келсі Кук, центральних блокуючих Чіаку Огбогу та Хейлі Вашингтон, а також ліберо Джастін Вонг-Орантес. Завершують відбір Кіралі зв’язуюча Лорен Карліні, догравальниці Евері Скіннер і Кетрін Пламмер, а також центральна блокуюча Дана Реттке.

Джордан Ларсон

MVP Олімпійських ігор в Токіо Ларсон, яка виграла золото в Токіо 2020 року, срібло в Лондоні 2012 року і бронзу в Ріо 2016 року, буде виступати на своїй четвертій Олімпіаді і є найдосвідченішою гравчинею команди. Кук, яка грала в Ріо і Токіо, також має за плечима кілька олімпіад.

Келсі Кук

Кіралі також включив до шорт-листа п'ятьох грачинь – зв’язуючу Майку Хенкок, догравальниць Алі Франтті та Халію Ланьє, центральну блокуючу Анну Холл та ліберо Морган Хенц - як потенційних запасних гравчинь, і вибере одну з них, яка стане 13-м гравцем, що поїде до Парижа.   Ця спортсменка зможе замінити когось із початкового списку під час Ігор у разі травми чи хвороби.

Чіака Огбогу

«Нам є за що бути вдячними нашій національній команді: так багато гідних людей, відданих своїй справі, уважних і працьовитих дівчат, - додав Кіралі. - Так багато тих, хто володіє як людськими якостями, так і волейбольними навичками на такому високому рівні. Наша основна група з 25 гравчинь жіночої національної збірної виконала величезну роботу протягом останніх місяців, готуючись допомогти розкрити все найкраще в кожній учасниці з прицілом на Олімпійські ігри в Парижі».

Хейлі Вашингтон

Перш ніж повністю зосередитися на Олімпіаді в Парижі, американки завершать змагання на попередньому етапі Ліги націй 2024 року, граючи наступного тижня, з 11 по 16 червня, в японській Фукуоці. Наразі вони посідають восьме місце в турнірній таблиці з 13 очками (чотири перемоги, чотири поразки), і їм потрібно піднятися щонайменше на одну сходинку, щоб потрапити до фіналу, який пройде в Бангкоку (Таїланд), з 20 по 23 червня.

Джастін Вонг-Орантес

Олімпійський склад жіночої збірної США з волейболу

Зв’язуючі: Джордін Поултер, Лорен Карліні
Діагональні: Енні Дрюс, Джордан Томпсон
Догравальниці: Евері Скіннер, Джордан Ларсон, Кетрін Пламмер, Келсі Кук
Центральні блокуючі: Чіака Огбогу, Дана Реттке, Хейлі Вашингтон
Ліберо: Джастін Вонг-Орантес.

Поділитися статтею

News