Ліга націй: Туреччина здолала США в п'яти сетах
03.06.2024
Збірна Туреччини

Дві зірки, Варгас і Каракурт, разом набрали 46 очок, а чинні чемпіонки волейбольної Ліги націй з продовжують очолювати світовий рейтинг.

Довгоочікуваний поєдинок Ліги націй з волейболу 2024 року між чинними чемпіонками зі збірної Туреччини та олімпійськими чемпіонками з США не розчарував: європейкам знадобилося п'ять сетів, щоб перемогти американок на очах у їхніх домашніх вболівальників в неділю, в останній день матчів в Арлінгтоні.

США vs Туреччина

Дві найкращі жіночі збірні в міжнародному волейболі демонстрували напружену боротьбу, аж поки на тай-брейку турецька команда не взяла гору, здобувши перемогу з рахунком 3-2 (21-25, 25-20, 25-21, 12-25, 15-12), і завершила змагання у Техасі з чотирма перемогами та без жодної поразки.

Мелісса Варгас і Ебрар Каракурт не розчарували турецьких вболівальників, які очікували від них результативної гри, набравши в матчі на двох 46 очок. Варгас, MVP минулорічної Ліги націй, набрала рекордні для матчу 27 очок (23 в атаці, два на блоці, два ейсами), а Каракурт - 19 (17 в атаці, два на блоці).

США vs Туреччина

«Це був дійсно важкий матч для нас, - сказала капітан збірної Туреччини Еда Ердем, яка набрала 12 очок. – США - чудова команда, і вони справжні бійці. На тай-брейку ми активізувалися і показали наш командний характер. Нашою метою було завершити цей тиждень з чотирма перемогами, і я рада, що ми це зробили. Мої товаришки по команді були чудовими на цьому тижні. У нас були травми, і це довгий турнір, але ми намагаємося зробити все можливе і знайти свій ритм. Я думаю, ми на правильному шляху».

У американок в нападі головними дійовими особами були Джордан Томпсон, яка набрала 16 очок (13 в атаці, три на блоці), догравальниця Джордан Ларсон - 14 (12 в атаці, два ейсами) та центральна блокуюча Дана Реттке - 13 (десять в атаці, три на блоці).

«Я думаю, ми намагалися взяти розмахом, але це гра на дюйми, - поділилася думками зв’язуюча Джордін Поултер. - Ми промахнулися на дюйми. Але на цьому тижні ми побачили, що на лаві запасних у нас є люди, які можуть виходити на заміну і вигравати для нас матчі. Протягом всієї Ліги націй ми прагнули стати кращими. Сьогодні ми не досягли бажаного результату, але ми стали кращими».

Шоста перемога у восьми матчах волейбольної Ліги націй 2024 року вивела Туреччину на п'яте місце з 18 очками, тоді як США знаходяться на восьмому з чотирма перемогами і 13 очками.

Можливо, більш важливим є те, що цей результат приніс турецькій команді 2,97 бала до світового рейтингу, що дозволило їй залишитися на вершині з результатом 388,69 – якби туркені програли, їх би випередила Бразилія. США посідають п'яте місце з 346,78 бала.

У першому матчі дня в Арлінгтоні збірна Канади здобула важливу перемогу, що дозволила їй зберегти свої олімпійські амбіції, обігравши Корею з рахунком 3:0 (25-15, 25-12, 25-18) і забезпечивши собі п'яту перемогу у восьми матчах волейбольної Ліги націй 2024 року.

Корея vs Канада

Незважаючи на те, що 1,85 бала світового рейтингу, зароблених канадками, було недостатньо, щоб випередити Нідерланди (290,95), які наразі посідають останнє місце в кваліфікаційній зоні, це дозволило їм покращити свій результат до 288,74 та зупинитися на відстані трохи більше двох очок від голландок напередодні останнього тижня попереднього етапу Ліги націй.

Дві кращі канадські гравчині – діагональна Кіра Ван Рик  і догравальниця Алекса Грей  - очолили напад команди, набравши по 13 очок. Догравальниця Чон Джіюн і центральна блокуюча Лі Джуа принесли по шість очок збірній Кореї.

Корея vs Канада

Болгарія і Німеччина візьмуть участь в останньому матчі Ліги націй в Арлінгтоні, який розпочнеться о 02:30 за київським часом.

На заключному тижні попереднього етапу Ліги націй, з 11 по 16 червня, вісім національних збірних зіграють у Гонконзі –збірна приймаючої країни Китаю, а також команди Бразилії, Болгарії, Домініканської Республіки, Німеччини, Польщі, Таїланду і Туреччини – і ще вісім в Фукуоці – збірна приймаючої Японії, а також Канади, Франції, Італії, Кореї, Нідерландів, Сербії та США.

Поділитися статтею

News