Ліга націй: Словенія, Польща та Японія вирушають до Фукуоки в якості фаворитів
03.06.2024
Збірна Словенії

Японське місто також прийматиме Бразилію, Німеччину, Болгарію, Туреччину та Іран.

Словенія, Польща та Японія увійдуть до третьої групи чоловічої волейбольної Ліги націй 2024 року в якості фаворитів. Принаймні, це три команди з восьми, що змагатимуться у Фукуоці цього тижня, які мають позитивний баланс за підсумками першого тижня. Бразилія, Німеччина, Болгарія, Туреччина та Іран - решта п'ять команд, які виходитимуть на майданчик в японському місті з вівторка по неділю.

Збірна Словенії

Словенія, безумовно, є командою, за якою варто стежити в Фукуоці на цьому тижні, не лише тому, що вона залишається однією з двох непереможених збірних після першого змагального тижня, але й тому, що вона є однією з найсерйозніших претенденток на вакантні місця в олімпійському турнірі серед чоловіків у Парижі 2024 року, виходячи з її позиції в світовому рейтингу, який в кінцевому підсумку визначить, хто отримає путівку до французької столиці цього літа.

Капітан Тіне Урнаут та його товариші по команді наразі посідають друге місце в турнірній таблиці Ліги націй з 4 перемогами у чотирьох матчах і 10 очками, що на одне менше, ніж у лідера - Італії. Вони також посідають друге місце за рейтингом серед команд, які не ще мають путівки до Парижа, також поступаючись Італії, але перебуваючи в межах кваліфікаційної зони, приблизно на 93 бали вище лінії відбору. Словенці розпочнуть змагання у Фукуоці матчем проти Туреччини в середу, 5 червня, о 09:30 за київським часом. Вони повинні бути особливо обережними, оскільки несподівана поразка від новачків Ліги націй може коштувати їм від 11,5 до 16,5 балів у світовому рейтингу. Далі вони зустрінуться з Бразилією, господаркою турніру Японією, та Болгарією у п'ятницю, суботу та неділю відповідно.

Збірна Польщі

Команда номер один у світі, чинна чемпіонка Ліги націй збірна Польщі, програвши Словенії свій останній матч в Анталії, розпочинає другий змагальний тиждень на п'ятому місці з 3 перемогами, однією поразкою і 9 очками в активі. Поляки намагатимуться негайно відігратися, коли у вівторок о 09:30 зустрінуться з Болгарією. У четвер в програмі європейських чемпіонів - матч з Туреччиною, у п'ятницю - з Японією, а в суботу - з Бразилією.

Збірна Японії

Господарка турніру, збірна Японії, безумовно, приверне найбільшу увагу шанувальників волейболу у Фукуоці. Після поразки в останньому матчі в Ріо-де-Жанейро від Італії (3:1), японці посідають шосте місце, лише на одне очко відстаючи від Польщі. Вони спробують повернутися на переможний шлях, як тільки розпочнуть домашню кампанію у вівторок, щоб порадувати домашню публіку перемогою у матчі з Іраном о 13:20. У їхньому розкладі у Фукуоці також є матчі проти Німеччини в середу, проти Польщі в п'ятницю і проти Словенії в суботу.

Збірна Бразилії

Бразилія традиційно входить до числа претендентів на провідну роль у Лізі націй 2024 року, як і в будь-якому змаганні, в якому вона бере участь. Тим не менш, бразильці завершили перший тиждень, вигравши 2 матчі з чотирьох та 9 сетів з 18, і знаходяться трохи вище середини таблиці, на восьмому місці, маючи краще співвідношення очок, ніж їхні головні суперники з Південної Америки – аргентинці, які також набрали 6 пунктів. Намагаючись змістити цей баланс у позитивний бік, Бразилія розпочне свій тиждень в Фукуоці матчем проти Німеччини у вівторок о 06:00 за київським часом. Потім бразильці зустрінуться з Іраном, Словенією та Польщею в четвер, п'ятницю та суботу, відповідно.

Збірна Німеччини

Першим суперником Бразилії є збірна Німеччини, яка вже кваліфікувалася до Парижа, але наразі знаходиться значно нижче лінії відбору до фіналу Ліги націй у Польщі, посівши 11 місце з однією перемогою, 3 поразками та 3 очками. Щоб спробувати змінити це, німці намагатимуться продемонструвати кращі результати на другому тижні – проти Бразилії у вівторок, проти Японії в середу, проти Болгарії в четвер і проти Туреччини в неділю.

Команди, які наразі посідають останні три місця турнірної таблиці Ліги націй, також відправляться до Фукуоки в надії покращити свої позиції, і у них буде можливість зробити це в декількох очних поєдинках. Іран, який посів 16-е місце з чотирма поразками і одним очком, у п'ятницю зіграє з Болгарією, яка знаходиться на 14-му з однією перемогою, 3 поразками і 3 очками, а в суботу - з Туреччиною, яка розмістилася на 15-му місці, також без жодної перемоги і з одним очком.

Збірна Ірану

Тим часом у столиці Канади Оттаві інші вісім учасників Ліги націй 2024 року – Аргентина, Куба, Франція, Італія, Нідерланди, Сербія, США та приймаюча Канада – змагатимуться у четвертій групі.

Попередній етап волейбольної Ліги націй складається з трьох змагальних тижнів для чоловіків і для жінок, протягом яких кожна з 16 команд зіграє по 12 матчів. Сім збірних, які посядуть найкращі місця на попередньому етапі, приєднаються до приймаючої країни - Польщі - для участі у фіналі, який пройде в Лодзі з 27 по 30 червня.

Поділитися статтею

News