Золота Євроліга: після двох тижнів запеклих баталій три жіночі команди мають бездоганний результат
27.05.2024
Збірна Бельгії

Бельгія, Чехія і Україна продовжили свої переможні серії до чотирьох матчів в рамках жіночої Золотої Євроліги з волейболу 2024 року, минулими вихідними продемонструвавши домінування над своїми суперницями у трьох турнірах, в яких вони брали участь.

Бельгія наразі має найкращий показник на груповому етапі Євроліги, здобувши чотири перемоги, програвши лише два сети і втративши менше пунктів, ніж Чехія (обидві команди набрали по 342 у своїх перших чотирьох матчах).

Бельгія vs Хорватія

На своєму домашньому майданчику, стадіоні «Топспортал» в Беверені, бельгійки без проблем здобули перемогу над Естонією, 3:0 (25:9; 25:19; 25:10), але зазнали невдачі в матчі з Хорватією в третьому сеті, вигравши перші два з рахунком 25:19 і 25:14. Програвши 14:25 у третьому сеті, Бельгія відігралася і здобула перемогу 25:15 в останньому відрізку, а Брітт Герботс і Манон Стрейджер разом набрали 30 очок.

Україна vs Австрія

Збірна України продовжила свою переможну серію до чотирьох матчів на турнірі в австрійському Швехаті, але це сталося не через брак зусиль з боку суперниць, які чинили тиск на непереможну команду. У першому матчі, який відбувся в суботу, волейболістки збірної Словаччини чинили серйозний опір українкам, але поступилися з рахунком 3:0 (20:25, 21:25, 11:25), у той час як у неділю господарки турніру - австрійки, виграли другий сет з рахунком 25:20 і були близькі до того, щоб записати на свій рахунок ще один, але в підсумку поступилися в останньому 24:26.

Чехія vs Словенія

Інша непереможна команда, Чехія, продемонструвала чудову гру проти Іспанії на турнірі в словенському Маріборі, обігравши суперниць у трьох сетах - 25:19, 25:19 і 25: 17, а наступного дня здолала господарок турніру (25:16; 20:25; 25:21; 25:21), щоб підготуватися до «фіналу чотирьох», який вона прийматиме 15 і 16 червня.

Румунія vs Швеція

Здобувши дві перемоги в двох матчах на своєму домашньому майданчику в Блажі, румунки блискуче відігралися і тепер ведуть боротьбу за місце в «фіналі чотирьох». Господарки здобули дві поспіль перемоги у трьох сетах над Азербайджаном та Швецією, не дозволивши суперзірці шведської збірної Ізабель Хок набрати більше 16 очок. Завдяки цьому Румунія  піднялася на четверте місце в турнірній таблиці.

Останній тиждень групового етапу Золотої Євроліги з волейболу обіцяє запеклу боротьбу за місця у «фіналі чотирьох», оскільки Румунія (3-1), Хорватія (2-2), Словаччина (2-2) та Швеція (2-2) будуть готуватися до цих матчів з великою зацікавленістю, тим більше, що Румунія зустрінеться з Хорватією в очному протистоянні в іспанському Хіхоні.

Угорщина vs Люксембург

Дев'ять команд, що змагаються у Срібній Євролізі з волейболу 2024 року серед жінок, також взяли участь у трьох турнірах у Люксембурзі, Ризі та Санто-Тірсу. Наразі дві команди мають бездоганний результат - Угорщина та Фінляндія, тоді як Португалія, Чорногорія та Латвія як і раніше відстають, зазнавши по одній поразці.

Фінляндія vs Португалія

Дві найкращі команди зіграють у фіналі турніру, але перед цим Португалія зустрінеться з Чорногорією, а Фінляндія зійдеться в поєдинку з Угорщиною в останні вихідні групового етапу Євроліги, які триватимуть з 31 травня по 2 червня.
 

Поділитися статтею

News