Золота Євроліга: Бельгія залишилася непереможною
26.05.2024
Збірна Бельгії

Бельгія, яка лідирувала в турнірній таблиці на початку матчу (3 перемоги, жодної поразки), зустрічалася з Хорватією, яка перебувала на п'ятому місці (2 перемоги, 1 поразка). Бельгійські волейболістки впевненіше розпочали матч (8:4), а потім зробили потужний ривок, збільшивши свою перевагу до 13:4. Хорватки краще грали в атаці (13 проти 11), але бельгійки були сильнішими на блоці та подачі (5 блоків, 2 ейси). Перший сет вони завершили з 6-очковою перевагою та рахунком 25-19.

Бельгія vs Румунія

Другий сет розвивався аналогічно: до його середини дистанція між командами збільшилась до 10 (16-6). Бельгійки виглядали набагато впевненішими в атаці, а також краще грали на подачі, зробивши 2 ейси. До фіналу вони підійшли з рахунком 22-9, що практично гарантувало їм перемогу. Саме так і сталося: потужна подача - і Бельгія завершила сет з рахунком 25-14 на свою користь.

Бельгія vs Румунія

У третьому сеті хорватки виправили всі свої помилки і почали гру яскраво, відірвавшись від суперниць на 5 очок. Вони не підпускали Бельгію близько і підійшли до кінця сету з рахунком 18-10. Потім Бельгія двічі успішно атакувала, а в третьому розіграші змусила Хорватію зробити помилку і відправити м'яч в аут. Після цього відбувся тайм-аут Хорватії та дві поспіль успішні атаки. З рахунком 25: 14 Хорватія завершила цей відрізок і перевела матч у четвертий сет.

Бельгія vs Румунія

Четвертий сет розпочався з того, що" Жовті Тигри " домінували з рахунком 9:5. У цьому відрізку вони не залишили своїм суперникам жодного шансу і виграли сет з рахунком 25:15, а матч - з рахунком 3:1.. Бельгія зберігає лідерство в турнірній таблиці з 4 перемогами 

Четвертий сет розпочався з домінування хорватських волейболісток (9:5). У цьому відрізку вони не дали суперницям жодного шансу і виграли сет з рахунком 25-15, а матч - 3-1 (25-19, 25-14, 14-25, 25-15). Бельгія зберігає лідерство в турнірній таблиці з 4 перемогами і без поразок.

Бельгія vs Румунія

Найціннішою гравчинею було обрано бельгійську догравальницю Брітт Герботс, яка набрала 17 очок (одне ейсом, одне на блоці). З такою ж кількістю очок фінішувала хорватська центральна блокуюча Мартіна Шабадан (одне ейсом ), розділивши з Герботс звання найкращої бомбардирки.

Поділитися статтею

News