Золота Євроліга: Румунія здобула перемогу над Швецією
26.05.2024
Збірна Румунії

Матч між Румунією і Швецією в Золотій Євролізі серед жінок почався досить напружено. На початок матчу Румунія перебувала на 4-му місці в таблиці, а Швеція - на 7-му. До кінця першого сету обидві команди йшли врівень, причому шведки допускали більше невимушених помилок, в той час як румунки краще грали на блоці. Наприкінці сету волейболісткам Швеції вдалося відігратися від рахунку 21:23 до 23:23, але атака Ізабель Хок за межі поля принесла Румунії перемогу з рахунком 23:25.

Румунія vs Швеція

У другому сеті румунські гравчині продовжили свою сильну гру і вийшли вперед. До середини сету вони мали в активі 1 блок і 1 ейс, з чим шведська команда не могла зрівнятися. Шведки зуміли наздогнати суперниць і зрівняти рахунок (15:15), а ближче до кінця сету вони навіть вийшли вперед (19:18). Однак Румунська команда знову блискуче фінішувала: спочатку вона заблокувала атаку шведок, потім змусила їх помилитися, і, нарешті, виконавши майстерну атаку, виграла сет.

Румунія vs Швеція

Третій сет пройшов за тією ж схемою, що і попередні: румунські волейболістки вже на початку захопили лідерство і впевнено утримували його до кінця. До фіналу вони підійшли з рахунком 18:13 і впевнено завершили сет і матч перемогою з рахунком 3:0 (25-23, 25-23, 25-18).

Румунія vs Швеція

Завдяки цій перемозі Румунія вийшла на третє місце в турнірній таблиці і має високі шанси потрапити до четвірки найсильніших. Незважаючи на поразку, Швеція також все ще має надію на вихід до «фіналу чотирьох» Золотої Євроліги, який відбудеться в Чехії 15-16 червня. До фіналу разом з приймаючою країною потраплять три найкращі команди ліги.

Румунія vs Швеція

Найціннішою гравчинею було обрано румунську догравальницю Родіку Бутерес, яка набрала 15 очок (14 в атаці, одне ейсом), на одне менше, ніж найкраща бомбардирка гри, шведська діагональна Ізабель Хок (16 очок, всі в атаці).

Поділитися статтею

News