Золота Євроліга: Три команди спробують залишитися непереможеними на 2-му тижні змагань серед жінок
24.05.2024
Збірна Бельгії

Три команди, які завершили перший тиждень жіночої Золотої Євроліги з волейболу без поразок - Бельгія, Україна та Чехія - матимуть на меті поліпшити свій результат на цьому тижні, а кілька інших, які мають рівну кількість перемог і поразок, все ще полюють за місцями у «фіналі чотирьох».

Збірна Чехії

Чехія, яка прийматиме «фінал чотирьох» 15 і 16 червня і вже пройшла кваліфікацію, програла один сет на першому тижні і тепер вирушить до Словенії, де в Маріборі відбудеться турнір № 7.

Господарка турніру Словенія показала неоднозначний результат, здобувши одну перемогу і зазнавши однієї поразки, але вже має чотири очки після поразки з рахунком 2:3 від України, і тепер на неї чекає ще одне серйозне випробування, оскільки Чехія намагатиметься поліпшити свій загальний результат. Іспанки виглядають аутсайдерками в кожному з двох матчів, після того як зазнали поразки в перших двох зустрічах минулого тижня.

Збірна Словенії

На даний момент Чехія і Словенія мають в складі третю і четверту бомбардирок турніру. Чешка Габріела Орвосова (56 очок) і словенка Лорена Лорбер Фійок (38 очок) поступаються румункам Ані Христині Мирон (63 очки) і Родіці Бутерез (58 очок).

Бельгія є поточним лідером, маючи кращу різницю очок, ніж Чехія, але сама програла один сет на першому тижні, коли здобула перемогу над Іспанією. Тепер бельгійки прийматимуть 8-й турнір, де їм належить зіграти з Естонією та Хорватією і вони є фаворитками. Поки що Естонія є однією з двох команд, які не виграли жодного сету, програвши свої матчі проти Словенії та України з рахунком 0:3.

Збірна України

Збірна України вирушить до австрійського Швехату, де спробує продовжити свою переможну серію до чотирьох матчів, зігравши проти Словаччини та Австрії. У той час як словачки мають одну перемогу та одну поразку, австрійки знаходяться під загрозою вильоту до Срібної Євроліги, оскільки програли обидва перші матчі в трьох сетах.

Збірна Румунії

На турнірі №6 за перемогу змагатимуться Румунія, Швеція і Азербайджан, які мають по одній перемозі та одній поразці, причому команда, яка здолає своїх опоненток, залишиться в боротьбі за місце у «фіналі чотирьох». Очікується, що суперзірка Ізабель Хок проведе щонайменше один матч, після того, як набрала 33 очки в грі проти Іспанії.

У жіночій Срібній Євролізі 2024 року дев'ять команд-учасниць зіграють на трьох турнірах у Люксембурзі, Латвії та Португалії. Команди Угорщини та Фінляндії, які виграли всі свої матчі в перший тиждень, цього тижня не зіграють, а Чорногорія спробує продовжити свою переможну серію в матчах з Португалією та Ісландією. 
 

Поділитися статтею

News