Ліга націй: Франція розгромила Болгарію
21.05.2024
Збірна Франції

У вівторок, в першому матчі в групі 1 в Анталії, чинна олімпійська чемпіонка Франція відмінно стартувала у волейбольній Лізі націй 2024 року, обігравши Болгарію з рахунком 3:0 (25-21, 26-24, 25-14) і набравши свої перші три очки на турнірі.

Франція vs Болгарія

Діагональний Жан Патрі очолив напад французів в матчі, набравши 12 очок (дев'ять в атаці, три на блоці), на одне більше, ніж центральний блокуючий Бартелемі Шиненьєзе, який записав на свій рахунок дев'ять атак, один блок і один ейс.

«Волейбольна Ліга націй дуже важлива для нас, - сказав Патрі. - Ми сприймаємо її як відмінну підготовку до Олімпійських ігор. Кожен матч важливий для нашого зростання, але ми також хочемо досягти хорошого результату. Ми хочемо потрапити до півфіналу, щоб команда могла з упевненістю поїхати до Парижа».

Франція vs Болгарія

Три гравці збірної Болгарії завершили матч з сімома очками, в тому числі 17-річний зв’язуючий Симеон Ніколов, молодший брат зіркового догравальника Александара Ніколова, на рахунку якого три атаки, два блоки і два ейси. Діагональний Дімітар Дімітров і центральний блокуючий Ілля Петков набрали стільки ж очок.

«Це було приголомшливе відчуття - розпочати Лігу націй, - зазначив Ніколов. - Ми знаємо, що будемо грати з найкращими командами світу, і, на жаль, сьогодні нам не вдалося здобути перемогу. Ми були близькі у другому сеті, але вони переграли нас і заслужили на це. Я знаю, що мати такий досвід гри з кращими командами світу в свої 17 років - це привілей, і я сподіваюся, що це допоможе мені в майбутньому».

Франція vs Болгарія

Французи заробили 3,06 бала світового рейтингу за свою перемогу, чого було достатньо, щоб обігнати Словенію і посісти сьоме місце, маючи 309,86 бала. Болгари все ще перебувають на 20-му місці.

У другий ігровий день в групі 1 в Анталії також відбудуться два матчі: Нідерланди зіграють зі Словенією о 17:00 за київським часом, а США зустрінуться з чинним чемпіоном Польщі трьома годинами пізніше.
 

Поділитися статтею

News