Ліга націй: Японія перемогла Аргентину
22.05.2024
Збірна Японії

Минулорічна бронзова призерка - збірна Японії - добре розпочала змагання у волейбольній Лізі націй, обігравши Аргентину в Ріо-де-Жанейро.

Японці продемонстрували силу, обігравши бронзових призерів Олімпійських ігор в Токіо аргентинців з рахунком 3-1 (24-26, 25-22, 25-23, 25-19) без зіркових догравальників Юкі Ісікави та Рана Такахаші.

Японія vs Аргентина

Не менш зірковий японський гравець, діагональний Юдзі Нісіда записав на свій рахунок майже весь сет, набравши 24 очки (23 в атаці, одне ейсом). 20-річний догравальник Кай Масато також був у відмінній формі, набравши 17 очок (16 в атаці, одне на блоці).

«Це чудовий результат для нас без двох наших основних гравців, - прокоментував Нісіда. - Можливість перемогти без них таку сильну команду, як Аргентина, багато значить для нас. Минулого року ми досягли чудового результату у Лізі націй, але зараз новий сезон, і нам потрібно зосередитися на перемозі в кожному матчі».

Японія vs Аргентина

Що стосується аргентинців, найрезультативнішими гравцями в їхній команді стали діагональний Бруно Ліма і догравальник Лучано Палонскі, які набрали по 16 очок.

Перемога принесла Японії 6,06 бала до світового рейтингу і дозволила випередити Італію, яка посідала третє місце, маючи 346,36 бала. Аргентина, яка все ще сподівається відібратися на Олімпійські ігри в Парижі, втратила одну позицію, перемістившись з шостого на сьоме місце, але як і раніше є другою серед національних збірних, які ще не забронювали квитки до французької столиці.

Японія vs Аргентина

Змагання Ліги націй в Ріо продовжаться в середу. Німеччина та Італія зустрінуться о 23:30 за київським часом, а претенденти на олімпійські путівки Іран та Сербія зійдуться один з одним о 03:00 в четвер за київським часом.

Поділитися статтею

News