Швеція стартувала у Золотій Євролізі з перемоги
17.05.2024
Збірна Швеції

Жіноча збірна Іспанії мала важкий старт у Золотій Євролізі  на «Спарбанкен Скейн Арені» в Лунді. Збірна Швеції за підтримки вщент заповнених трибун вийшла на майданчик, демонструючи кращу гру, ніж іспанська команда, яка незабаром опинилася на чотири очки позаду. Паскуаль Саурін вніс зміни до стартового складу, що призвело до повної зміни сценарію гри. Волейболістки Іспанії вчасно відреагували, виправили допущені на старті гри помилки, покращили подачу та набули впевненості. Атаки Паоли Мартінес і блокуючі дії Карли Хіменес стабілізували гру іспанської команди, і сет завершився захоплюючою кінцівкою, яку в підсумку виграла Іспанія з рахунком 28:26.

Швеція vs Іспанія

У другому сеті Швеція здебільшого відставала, але їй вдалося зрівняти рахунок (21:21), а потім вирватися вперед. Ізабель Хок провела успішну атаку, заробивши 23-е очко для своєї команди. У цьому захоплюючому сеті саме іспанки вирішили свою долю, вибивши м’яч за межі поля, що дозволило Швеції зрівняти рахунок в матчі.

Гра тривала. Іспанські волейболістки взяли третій сет під свій контроль, застосувавши все, що вони відпрацьовували перед матчем зі Швецією: потужні подачі і надійний захист. Вони знову отримали перевагу в рахунку, достатню для того, щоб спокійно завершити сет. Однак сестри Хок, Ізабель та Анна, почали набирати очки, скорочуючи розрив у рахунку. Чудова атака Марії Сегури, спрямована повз блок, принесла Іспанії 25-е очко, знову вивівши її вперед в Лунді.

Швеція vs Іспанія

У четвертому сеті шведки вийшли вперед і фінішували з перевагою у 6 очок, завершивши сет ейсом, знову зрівнявши рахунок у матчі і перевівши гру на тай-брейк. У заключному відрізку іспанська команда відразу ж вирвалася вперед 4:1, але шведки неймовірним чином відігралися, відмінно діючи в обороні. І знову завдяки атаці Ізабель Хок шведська команда повела в рахунку 4:5. Господарки майданчику продовжили цей ривок і зрештою переломили хід тай-брейку. Їхні суперниці занервували і почали допускати помилки, і перемога в сеті і матчі залишилася за шведською командою - 2-3 (28:26, 22:25, 25:22, 18:25, 12:15).

У складі збірної Швеції найбільш результативною стала діагональна Ізабель Хок, яка принесла своїй команді неймовірні 33 очки (30 в атаці, 3 на блоці). Її сестра, догравальниця Анна Хок, здобула 17 очок (12 в атаці, 3 на блоці, 2 ейсами) і була визнана найціннішою гравчинею. Ще по 10 очок додали догравальниця Александра Лазіч (7 в атаці, 2 на блоці, 1 ейсом) та центральна блокуюча Лінда Андерссон (8 в атаці, 2 на блоці).

Швеція vs Іспанія

На боці Іспанії догравальниця Марія Сегура Паллерес набрала 21 очко (14 в атаці, 2 на блоці, 5 ейсами) і була визнана MVP. Також у матчі проти шведок відзначилися догравальниця Марія Прісцилла Шльогель (16 очок, всі в атаці), центральна блокуюча Карла Хіменес Руіс (12 очок - 7 в атаці, 3 на блоці, 2 ейсами). Ще по 11 очок додали центральна блокуюча Лусія Варела Гомес (8 в атаці, 2 на блоці, 1 ейсом) та догравальниця Паола Мартінес (всі в атаці).
 

Поділитися статтею

News