США назвали склад чоловічої збірної на Олімпійські ігри у Парижі
11.05.2024
Збірна США

Крістенсон, Андерсон та Шоджі очолюють досвідчену команду, обрану головним тренером Джоном Спероу.

Чоловіча збірна США з волейболу стала першою командою-учасницею Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, яка підтвердила свій склад на ці змагання: головний тренер Джон Спероу оголосив 12 основних і одного запасного гравця, яких він візьме з собою до столиці Франції до кінця липня.

Олімпійський склад чоловічої збірної США з волейболу

Американці матимуть досвідчений склад для боротьби за свою шосту олімпійську медаль, оскільки дев'ять із 12 гравців, відібраних Спероу, вже брали участь в Іграх.

Олімпійський склад чоловічої збірної США з волейболу

До списку увійшли найкращі гравці країни за останні кілька років: зв’язуючий Майка Крістенсон, діагональний Меттью Андерсон, догравальник Аарон Расселл, центральний блокуючий Максвелл Голт та ліберо Ерік Шоджі.

Майка Крістенсон

«Одне з найскладніших завдань під час тренування цієї команди – остаточно визначити 12 спортсменів, які гратимуть на Олімпійських іграх, - сказав Спероу, який збирається очолити команду на Олімпіаді втретє поспіль. - Це дуже важке рішення, тому що у нас так багато талановитих, працьовитих, сильних духом спортсменів, які були чудовими товаришами по команді і дуже добре представляли Сполучені Штати. Зрештою, ми вирішили, які саме 12 найкращих спортсменів поїдуть змагатися за нас до Парижа».

Девід Сміт та Томас Яшке

37-річний Андерсон і 38-річний центральний блокуючий Девід Сміт вирушать на свої четверті Олімпійські ігри після дебюту в Лондоні 2012 року. Крістенсон, Голт, Шоджі та догравальник Томас Яшке втретє виступатимуть на Олімпіаді, а Андерсон, Сміт та догравальник Аарон Расселл були частиною команди, яка завоювала бронзу на Іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Аарон Расселл

Расселл, який пропустив Ігри 2020 року в Токіо через травму, виступить на Олімпіаді вдруге у своїй кар'єрі, так само як і його колегі по команді Торі Дефалко і Гаррет Муагутутіа. Серед олімпійських новачків у списку, складеному Спероу, - центральні блокуючі Тейлор Ейврілл і Джеффрі Джендрік, а також зв’язуючий Міка Ма’а. 

Торі ДеФалко

Діагональний Кайл Енсінг був обраний тренером в якості запасного і зможе замінити когось із гравців, якщо той не зможе взяти участь у змаганнях через травму або хворобу.

Кайл Енсінг

Сполучені Штати є однією з найуспішніших чоловічих команд на Олімпійських іграх, завоювавши три золоті медалі (Лос-Анджелес -1984, Сеул -1998 і Пекін-2008) і дві бронзові (Барселона-1992 і Ріо-2016) за останні десять років.

Меттью Андерсон

Перед поїздкою до Парижа американці візьмуть участь у волейбольній Лізі націй 2024 року. Команда, яка зараз тренується в Анахаймі (штат Каліфорнія), проведе в Анталії перший тиждень чоловічих змагань, з 21 по 26 травня, де зіграє з Польщею, Францією, Болгарією та приймаючою Туреччиною.

Максвелл Голт

«Вибір складу на Олімпіаду дозволить нам впоратися з труднощами, пов'язаними з переїздами у рамках Ліги націй, і забезпечити хороший баланс між тренуваннями, відновленням і змаганнями, щоб підготуватися до Ігор, - додав Спероу. - Для мене неймовірна честь тренувати цих людей. Я знаю їх усіх дуже давно. Я дуже довіряю їхній майстерності у грі і поважаю те, як вони змагаються і представляють Сполучені Штати. Я знаю, наскільки особливим є цей досвід, і я вдячний цим 12 чоловікам і всім спортсменам, які зробили все можливе для участі в Олімпійських іграх».

Міка Ма’а

Збірна США є однією з семи чоловічих збірних, які пройшли кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, разом з приймаючою країною - Францією, Бразилією, Канадою, Німеччиною, Японією та Польщею. Решта п'ять місць будуть визначені після завершення попереднього етапу Ліги націй 2024 року.

Олімпійський склад чоловічої збірної США з волейболу

Олімпійський склад чоловічої збірної США з волейболу:

Зв’язуючі: Майка Крістенсон, Міка Ма’а
Діагональний: Меттью Андерсон
Догравальники: Аарон Расселл, Гаррет Муагутутіа, Томас Яшке, Торі Дефалко.
Центральні блокуючі: Девід Сміт, Джеффрі Джендрік, Максвелл Голт, Тейлор Ейврілл.
Ліберо: Ерік Шоджі
Резервний гравець: Кайл Енсінг (діагональний)

Збірна США

Поділитися статтею

News