Португалія сподівається посісти високе місце в чоловічій Золотій Євролізі
10.05.2024
Збірна Португалії

З понеділка чоловіча збірна Португалії, яку тренує Жуан Жозе, готується до участі в Золотій Євролізі 2024 року, перші матчі якої заплановані на 17-19 травня в місті Лолі в Алгарве. Португалія прийматиме четвертий турнір в муніципальному павільйоні ім. професора Хоакіма Вайріньюша, де зіграє проти Люксембургу (в п'ятницю) та Іспанії (в неділю), а люксембуржці та іспанці зустрінуться в суботу.

Збірна Португалії

Головний тренер збірної Португалії поділився своїми очікуваннями і відзначив хорошу роботу, виконану гравцями і тренерами всіх національних збірних: 

«Мета полягатиме в підготовці і роботі для того, щоб ми змогли вийти до «фіналу чотирьох». Це буде ще одне змагання, в якому гравці збірної займатимуться тим, що їм найбільше подобається: представлятимуть свою країну та матимуть шанс подолати ще одне випробування, яке, як очікується, буде важким. 

Це новий рік, те саме змагання, але в новому форматі, з підвищеною складністю і тією ж волею і рішучістю наполегливо працювати і виправдовувати очікування. Ми можемо виділити Україну та Бельгію як найсильніших суперників, але всі вони вимагатимуть від нас готовності бути на висоті як команда, якщо ми хочемо досягти наших цілей. Ніхто не може передбачити кінцевий результат, але наполеглива праця, бажання, воля та впевненість не підлягають обговоренню. 

Жуан Жозе

Цей рік був вдалим для наших національних збірних: п'ять з них кваліфікувалися до фінальних етапів чемпіонатів Європи, чотири команди у вікових групах і доросла чоловіча збірна, яка напряму пройшла кваліфікацію на чемпіонат Європи з волейболу 2026 року. У нас є шанс кваліфікуватися вшістьох, оскільки дорослій жіночій команді ще належить поборотися за право грати на наступному чемпіонаті. Головними героями цих результатів є спортсмени, їхня відданість та пристрасть до того, що вони роблять, а також усі їхні тренери або ті, хто протягом усієї своєї спортивної кар'єри мав можливість керувати та допомагати їм у тому, що є життям спортсмена, яке розділене між родиною, школою, друзями та спортом, у клубі та в національній збірній», - сказав Жуан Жозе. 

Збірна Португалії

У 2024 році португальські волейболісти по-справжньому заявили про себе на міжнародній арені. У Франції команда «Атлантик» з Сен-Назера, в складі якої виступає Лоуренсо Мартінш, стала чемпіоном країни і увійшла в історію, здійснивши цей подвиг лише через два роки після переходу до вищого дивізіону французької ліги. Після переходу зі «Спортинга» у французький волейбол, а точніше до «Туркуена», колишньої команди португальського зв’язуючого Міґела Таваріша, догравальник національної збірної в 2021 році перейшов до «Атлантіка», завоювавши спочатку титул чемпіона ліги В, а нещодавно і ліги А. 

У Польщі команда «Варта Завєрце», у складі якої виступає Міґел Таваріш Родріґіш, пасувальник національної збірної, завоювала національний Кубок і завершила сезон в Плюслізі на другому місці. Вона програла лише володарю титулу «Ястшембському Венґелю», срібному призеру елітної Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу, досягнувши таким чином найвидатнішого результату в історії клубу, у складі якого раніше також виступав капітан національної збірної Алешандре Феррейра. 

В Іспанії і в протистоянні з «Гуагуасом», володарем Кубка і Суперкубка Іспанії та Кубка Іберії, «Херсе Сорії» Бруну Куньї довелося задовольнятися 2-м місцем в Суперлізі, але португальський діагональний Кунья завершив сезон як найкращий бомбардир чемпіонату, набравши 570 очок (503 в атаці, 35 на блоці і 32 ейсами).

Жуан Жозе

Золота Євроліга - це змагання, в якому беруть участь деякі з провідних європейських команд, і яке надає доступ до волейбольної Ліги націй. У Золотій Євролізі 2023 року Португалія посіла друге місце в групі А, поступившись лише Туреччині, яка в підсумку втретє виграла Євролігу, обігравши Україну з рахунком 3:2 у фіналі в хорватському Задарі. 

Попередній етап Золотої Євроліги триватиме з 17 травня по 2 червня 2024 року і матиме новий формат. Кульмінацією турніру стане «фінал чотирьох», який відбудеться 15-16 червня в Хорватії.  

Склад збірної Португалії:

Жозе Андраде («Еспіньо») 
Мігел Тавареш Родрігеш («Варта Завєрце», Польща)
Бруну Кунья («Херсе Сорія», Іспанія) 
Андре Перейра, Філіп Цветичанін («Лейшоенс», Шотландія)
Алешандре Феррейра («Люблін», Польща) 
Мігел Сінфроніу («Айх/Доб», Австрія)  
Бернарду Сілва, Едуардо Бріто, Нуно Маркес, Тьягу Жорже Віолаш да Силва («Бенфіка») 
Гонсало Соуза («Спортинг»)
Лоуренсу Мартінш («Атлантик», Франція)
Родріго Перейра («Віана»)
Мануель Фігейредо, Мігел Кунья («Віторія») 
Бруну Діаш («П’яченца», Італія).
 

Поділитися статтею

News