Молоді зірки готуються до змагань чемпіонату Європи серед юнаків до 18 років в Болгарії
23.04.2024
Збірна Італії U18

Висхідні зірки європейського волейболу зберуться цього літа в Софії і Пловдиві на фінальний етап цьогорічного чемпіонату Європи серед юнаків до 18 років, який пройде з 10 по 21 липня і в якому візьмуть участь 16 команд. 

Жеребкування для визначення складу груп, у яких розпочнеться континентальна першість, відбулося в четвер вранці в Люксембурзі. 16 команд були попередньо розділені на сім кубків відповідно до європейського рейтингу в цій віковій групі.

Команда, що представляє Болгарію, попереднє покоління якої посіло третє місце на останньому чемпіонаті Європи серед юнаків до 18 років, що проходив у 2022 році, зіграє з Польщею, срібною призеркою 2022 року Францією, Туреччиною, Фінляндією, Австрією, Україною та Португалією – таким чином, до групи I увійдуть як збірні традиційно волейбольних країн, так і команди з інших національних федерацій. 

таблиця

Чинна чемпіонка Італія (хоча і з іншою групою гравців, ніж ті, хто здобув перемогу в 2022 році) була посіяна на першому місці групи II завдяки своїй лідируючій позиції в європейському рейтингу серед юнаків до 18 років. У Пловдиві італійці зіграють зі збірними Чехії, Бельгії, Словенії, Греції, Румунії, Іспанії та Естонії. Остання повертається до фінального раунду чемпіонату Європи серед юнаків до 18 років вперше з 2007 року, коли він проходив в Австрії. 

Дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у півфінал, а потім відбудуться матчі за медалі, які пройдуть в Софії. Збірна Італії є дворазовою чинною чемпіонкою Європи серед юнаків до 18 років після успіхів у 2020 та 2022 роках. Раніше Німеччина виграла континентальний турнір у 2018 році. 

Поділитися статтею

News