Кубок ЄКВ: «Ресовія» не залишила «Люнебургу» жодного шансу
13.03.2024
«Люнебург» vs «Ресовія»

У першому фінальному матчі Кубка ЄКВ з волейболу польська «Ресовія» наочно продемонструвала німецькому «Люнебургу» свої можливості і обіграла суперників перед 3200 глядачами на їхньому домашньому майданчику з рахунком 3:0.

«Люнебург» vs «Ресовія»

Молода команда тренера Штефана Хюбнера виглядала знервованою та неорганізованою з перших хвилин зустрічі. Незважаючи на кілька тривалих розіграшів, господарі незабаром відстали в рахунку 2:5. У той час як клуб з Жешува майже завжди знаходив прогалину в блоці «Люнебурга», німцям мало що вдавалося.

Через щільне блокування догравальник Ерік Рерс та діагональний Ксандер Кетшинський не могли тиснути на гостей ні по діагоналі, ні з центру. З іншого боку сітки картина була протилежною: діагональний Якуб Буцкі, догравальники Торі ДеФалко та Ясін Луаті неодноразово долали потрійний блок (4:7; 6:12). Короткий проблиск надії у господарів з'явився, коли догравальник Джессі Ельсер зробив перший успішний блок, а Кетшинський знайшов прогалини по діагоналі (9:13).

«Люнебург» vs «Ресовія»

Тим не менш, гості, які були бездоганними на всіх позиціях, зіграли ще краще, і блокуючий Бартломей Мордил чітко пробив через центр (10:17). Відтоді поляки почали діяти більш неквапливо проти «Люнебурга», який все ще був невпевнений у своїх силах. ДеФалко завершив сет з рахунком 16:25.

Ситуація мало змінилася в другому сеті. Вихованець «Люнебурга», догравальник Тео Мохвінкель вийшов на заміну Джессі Ельсеру, але спочатку не зміг справити враження. Неймовірно потужні подачі одразу ж поставили «люнебуржців» під тиск, і лише завдяки високому відсотку помилок гостей на подачі господарі втрималися в боротьбі (2:2; 3:7; 5:8). 

«Люнебург» vs «Ресовія»

У середині сету надії «Люнебурга» почали зростати. Завдяки ейсу від зв’язуючого Максвелла Ельгерта і блоку від Йоші Кунстманна, команда скоротила відставання з 6:11 до 11:14. Однак це було лише миттєвим спалахом, адже гравці «Ресовії» не просто так стали чемпіонами світу та Олімпійських ігор. Завдяки сильному прийому, надійному захисту та неабиякій дотепності вони впевнено показали, хто є головним на майданчику (11:18). Зокрема, блокуючий Кароль Клос (9 очок) і Якуб Буцкі (10 очок), у яких на момент фінального свистка відсоток реалізації атак становив 88%, створили «Люнебургу» чимало проблем на цьому етапі.

«Люнебург» vs «Ресовія»

У складі господарів на майданчику з'явився діагональний Ян Бьоме, який час від часу давав промінь надії, але навіть він не зміг вирішальним чином вплинути на хід гри (14:21). Гості майже повністю контролювали гру, особливо в центрі, що відобразилося в статистиці «Люнебурга» лише одним вдалим блоком. Тож і цей сет беззаперечно залишився за гостями - 17:25.

Однак вболівальники на переповненій домашній арені не дозволяли своїм фаворитам розслабитися і продовжували гнати свою команду вперед. Завдяки їхній підтримці до «Люнебурга» повернулася впевненість (3:1; 7:3). Бьоме та Мохвінкель забили по діагоналі, Кунстманн вдало зіграв на блоці, і раптом з'явилося відчуття, що у німецької команди щось почало виходити.

«Люнебург» vs «Ресовія»

Ерік Рерс, якому раз за разом не щастило, успішно атакував блок гостей, а Метью Кнігге вдало завершив кілька атак через центр (10:8). Однак за більший ризик «Люнебург» заплатив більшою кількістю помилок на подачі, а з іншого боку в нього був як і раніше впевнений у собі суперник. Найкращий бомбардир матчу ДеФалько (16 очок) і Луаті повернули польській команді лідерство (13:13; 15:17; 18:21). Врешті-решт, у «Люнебурга» не було жодних шансів проти «Ресовії», оскільки гості заробили свій другий матч-бол і завершили сет з рахунком 21:25, що дозволить їм вийти на другий матч наступного тижня в якості фаворитів.

«Люнебург» vs «Ресовія»

«Вітаю наших суперників. Ми хотіли зберегти рівну боротьбу. Було дуже важко в першому та другому сетах, але краще в третьому. Це був чудовий матч для нашої молодої команди, яка відчуває вогонь і хоче вийти на цей рівень. Загалом, це був дуже протверезний день, але, можливо, ми зможемо виступити трохи краще у другому матчі», - прокоментував гру тренер «Люнебурга»  Штефан Хюбнер.

Поділитися статтею

News