«Модена» забронювала останнє місце в плей-оф італійської Суперліги
27.02.2024
«Модена»

Недільні результати в італійській волейбольній Суперлізі серед чоловіків вирішили остаточний склад учасників майбутнього плей-оф. «Модена» розгромила «Фарміталію Катанію» і скористалася домашньою поразкою «Чистерни» від «Верони», щоб зайняти останнє вакантне місце в чвертьфіналі, де їй доведеться зіграти проти діючого чемпіона «Трентіно». Пари учасників інших трьох чвертьфінальних матчів будуть відомі після останнього матчу регулярного сезону наступної неділі. У прямій боротьбі за третє місце «П’яченца» обійшла «Лубе Чивітанова», гарантувавши собі щонайменше четверте місце, але команди, що посідають в даний час четверте, п'яте, шосте і сьоме місця, знаходяться в межах одного очка в поточній турнірній таблиці.

«Модена» vs «Фарміталія Катанія»

«Модена» впоралася з панікою в першому сеті і відігралася, щоб відсвяткувати перемогу з рахунком 3-1 (20-25, 25-22, 25-15, 25-12) над «Фарміталією», що вже вилетіла з Суперліги. Догравальник Томмазо Рінальді тричі відзначився, набравши рекордне для матчу 21 очко і забезпечивши своїй команді життєво важливу перемогу, за що отримав номінацію найціннішого гравця.

«Модена» vs «Фарміталія Катанія»

Ще два догравальники «Модени» - бразильський зірка кубинського походження Османі Хуанторена і Владислав Давискіба - набрали 15 і 14 очок відповідно, в той час як французький догравальник «Фарміталії» Лука Бейсік набрав 20 очок, а австрійський діагональний Пауль Бухеггер - ще 12.

«Чистерна» vs «Верона»

Тим часом «Верона» поклала край надіям «Чистерни» на вихід до плей-оф, обігравши її на виїзді з рахунком 3:0 (25-22, 25-19, 28-26), в результаті чого господарі залишилися на дев'ятому місці, в чотирьох очках від «Модени». Малійський діагональний Нуморі Кейта став найкращим бомбардиром з 21 очком, чотири з яких він набрав ейсами і два на блоці. Догравальники Донован Джаворонок з Чехії і Рок Можіч зі Словенії набрали 13 і 11 очок відповідно, в той час як у складі «Чистерни» іспанський догравальник Хорді Рамон (п'ять ейсів) і французький діагональний Тео Фор (три блоки) фінішували з 16 очками.

«Падуя» vs «Монца»

«Верона» зберегла своє п'яте місце в таблиці з 36 очками (13 перемог і 8 поразок), за нею розмістилися «Монца» (12 перемог, 9 поразок) і «Мілан» (11 перемог, 10 поразок), які також набрали по 36 очок, після того, як обидві здобули триочкові перемоги в минулі вихідні. У суботу «Монца» відсвяткувала виїзну перемогу над « Падуєю» з рахунком 3-1 (25-20, 25-18, 23-25, 25-13), а канадський догравальник Ерік Лоппкі набрав у тому матчі 22 очки, в той час як «Мілан» в неділю здобув виїзну перемогу в чотирьох сетах над «Призмою Таранто» з рахунком 3-1 (27-29, 25-22, 25-14, 25-21), а бельгійський діагональний Ферре Реджерс став найкращим бомбврдиром з 23 очками.

«Лубе Чивітанова» vs «П'яченца»

«Верона», «Монца» і «Мілан» тепер лише на очко відстають від «Лубе», що має 37 очок (14 перемог, 7 поразок) і посідає четверте місце в турнірній таблиці, після того, як в неділю «П’яченца» обіграла її на виїзді з рахунком 3:0 (25-21, 29-27, 25-22), повернувши собі третє місце в таблиці з 40 очками (12 перемог, 9 поразок). Діагональний Юрій Романо приніс своїй команді 13 очок. Центральний блокуючий Едоардо Канескі (чотири ейси, два блоки) і бразильський зірковий догравальник Рікардо Лукареллі додали по 11 очок, а ліберо Леонардо Сканферла став найціннішим гравцем. Турецький діагональний Адіс Лаґумджія і болгарський догравальник Александар Ніколов стали кращими бомбардирами «Лубе», набравши 12 і 10 очок відповідно.

«Лубе Чивітанова» vs «П'яченца»

«Я дуже задоволений виступом хлопців, - сказав тренер «П’яченци» Андреа Анастазі. - Це важлива перемога, тому що вона дає нам впевненість у завершенні регулярного чемпіонату щонайменше на четвертому місці. Я побачив дуже зосереджену команду, яка найкращим чином підійшла до матчу. Коли ми граємо на такому рівні, на нас теж приємно дивитися. Мені сподобалося, як команда грала на майданчику. Перемагати «Лубе» у неї вдома завжди нелегко, але я вже думаю про наступний матч. Перевага сьогодні була в тому, що ми грали добре. Мені сподобалася увага і рівень гри, але це всього лише один матч, ми повинні залишатися зосередженими на своєму шляху».

«Перуджа» vs «Трентіно»

«Перуджа», яка посіла друге місце, в гостях розгромила лідера турнірної таблиці «Трентіно» в головному матчі 21-го туру, що, однак, ніяк не вплинуло на підсумкове становище команд в регулярному чемпіонаті. «Трентіно» зазнав другої поразки в сезоні Суперліги, але зберіг лідерство в таблиці з 55 очками (19 перемог, 2 поразки), значно випереджаючи «Перуджу», що має на рахунку 50 очок (16 перемог, 5 поразок). Діагональний з Тунісу Вассім Бен Тара набрав у цьому матчі 26 очок, чотири з яких ейсами і три на блоці, допомігши команді здобути перемогу з рахунком 3-1 (27-25, 25-20, 22-25, 25-17) перед майже п'ятьма тисячами глядачів на трибунах і заслуживши нагороду найціннішого гравця. Український догравальник Олег Плотницький фінішував з 17 очками, в той час як три гравці «Трентіно» досягли двозначного показника – діагональний Габріеле Неллі фінішував з 16 очками, догравальники Даніеле Лавіа і Алессандро Мікелетто з 14 і 12 відповідно.

«Перуджа» vs «Трентіно»

«Здорово грати на такому стадіоні. Сподіваюся, що це просто тестування напередодні плей-оф - нам знадобиться такий запальний «ПалаБартон», - прокоментував зв’язуючий «Перуджі» Сімоне Джаннеллі. - Нам теж був потрібен цей матч. Оскільки у нас немає Ліги чемпіонів, нам потрібно грати в ігри високого рівня, подібні до цієї. Я щасливий. Очевидно, нам потрібно де в чому розібратися, як і повинно бути».

Регулярний сезон завершиться 3 березня, коли будуть зіграні всі шість матчів 22-го туру.

Розклад 22-го туру італійської волейбольної Суперліги серед чоловіків 2023-2024 (за київським часом)

3 березня

18:30: «Монца» - «Чистерна» 
19:00: «П'яченца» - «Модена»
19:00: «Мілан» - «Перуджа»
19:00: «Фарміталія Катанія» - «Призма Таранто»
19:00: «Трентіно» - «Падуя» 
19:00: «Верона» - «Лубе Чивітанова»
 

Поділитися статтею

News