Жіноча збірна Китаю починає підготовку до волейбольної Ліги націй в Пекіні
27.02.2024
Збірна Китаю

Все ще борючись за місце на Олімпійських Іграх в Парижі, 16 гравчинь національної збірної приступають до роботи.

Збірна Китаю стала першою жіночою національною командою, яка розпочала підготовку до міжнародного волейбольного сезону 2024 року, і 16 гравчинь, викликаних для формування китайської збірної, тренуються з кінця минулого тижня в Пекіні.

Збірна Китаю

До свого першого турніру в сезоні - Ліги націй з волейболу 2024 року - команді залишилося більше двох місяців. Китаянки, які завоювали срібло на турнірі в 2023 році, відкриють цьогорічну кампанію в бразильському Ріо-де-Жанейро, де зустрінуться з командами Кореї, США, Канади та Сербії з 14 по 18 травня.

Головний тренер Цай Бінь, який вдруге розпочав свою співпрацю з командою в 2022 році, наразі працює з 16 гравчинями, які вже завершили свій клубний графік на сезон 2023-2024 – національна ліга Китаю завершилася на початку місяця. Він очікує, що до них приєднаються ще шість волейболісток, збільшивши список до 22-х.

Збірна Китаю

«Гравчині дуже старанно працювали з самого початку тренувального збору, - зазначив тренер. - Атмосфера на майданчику була дуже гарною, як і їхня віра в команду. Ми залучаємо кілька молодих волейболісток і сподіваємося, що вони зможуть скласти відмінну конкуренцію нашим ветеранам».

Зв’язуючі Дяо Лінью та Сюй Сяотін, діагональні Гун Сянью та Чжен Ісінь, догравальниці Лі Іньїн, Ву Менцзе, Ван Іжу, Чжуан Юйшань, Ван Юньсян і Чжан Чаннін, центральні блокуючі Юань Сіньюе, Гао І, Ван Юаньюань і Ван Веньхань, а також ліберо Ні Фейфань і Ван Менцзе – це гравчині, які вже з’явилися на тренуваннях.

Збірна Китаю

28-річна догравальниця Чаннін – одна  з визначних фігур списку, опублікованого Бінєм. Олімпійська чемпіонка Ріо-2016, вона не виступала на міжнародній арені з часів Ігор в Токіо в 2021 році, протягом останніх двох років стикалася з травмами, перш ніж повернутися на майданчик зі своїм клубом «Цзянсу» в грудні минулого року.

«У Чаннін було не так багато можливостей грати після операції, але я все одно вибрав її до складу, - пояснив Бінь. - Я сподіваюся, що вона зможе покращити свій загальний стан у тренувальному таборі і що вона покаже, що готова зробити свій внесок у команду в цьому сезоні».

Збірна Китаю

Потенційне повернення зіркової догравальниці Чжу Тін, яка також не виступала за збірну Китаю з часів Олімпійських ігор в Токіо, досі не підтверджено. За словами Біня, тренерський штаб підтримував з нею контакт, але остаточне рішення буде ухвалене лише після того, як вона завершить свій клубний сезон з італійською «Скандіччі» і зможе оцінити свій фізичний стан.

«Ми будемо поважати будь-яке її рішення, але двері національної збірної залишаються відкритими для неї, - пояснив тренер. - Я сподіваюся, що вона зможе бути в хорошій формі, щоб боротися за нашу країну».

Збірна Китаю

Китаю належить виконати велику місію на волейбольній Лізі націй 2024 року, оскільки збірна все ще намагається відібратися на Олімпійські ігри в Парижі. Бразилія, Домініканська Республіка, Польща, Сербія, Туреччина та Сполучені Штати забезпечили собі місця на минулорічних Олімпійських відбіркових турнірах з волейболу, приєднавшись до приймаючої країни Франції.

Збірна Китаю

Останні п'ять місць будуть розподілені відповідно до світового рейтингу Міжнародної федерації волейболу, а на нього впливатиме результат кожного матчу попереднього етапу Ліги націй. Китай в даний час знаходиться на шостому місці в рейтингу і є другою за рейтингом національною командою, яка ще не завоювала путівку в Париж в 2024 році.

Поділитися статтею

News