Ліга чемпіонів: триразовий володар титулу клуб «Закса» вибув зі змагань після поразки від «Халкбанку»
07.02.2024
«Халкбанк»

Другий матч плей-оф чоловічої Ліги чемпіонів з волейболу між турецьким «Халкбанком» і польською «Заксою» відбувся в середу, і команда з Анкари піднесла великий сюрприз, здолавши чинного чемпіона у трьох сетах.

«Халкбанк» vs «Закса»

У захоплюючому матчі «Халкбанк» здобув впевнену перемогу з рахунком 3:0 (32-30, 25-21, 25-22), і «Закса», яка виграла перший поєдинок з турецькою командою з рахунком 2:3, втратили свій шанс пройти до чвертьфіналу. Водночас «Халкбанк» забронював один з восьми квитків до наступного етапу Ліги чемпіонів.

«Халкбанк» vs «Закса»

Це стало великою несподіванкою для шанувальників волейболу, адже «Закса» вигравала Лігу чемпіонів в кожному з останніх трьох сезонів. 

Команда з Кендзежин-Козьле дуже добре почала матч, і вже на старті першого сету мала перевагу 1:9. Поляки повністю контролювали хід гри, і здавалося, що ніщо не завадить їм утримати лідерство. Однак у середині сету все змінилося, і «Халкбанк» здійснив ривок від 11-17 до 15-17, що  стало переломним моментом для «Закси». Поляки намагалися зробити все, що в їхніх силах, тому перший сет закінчився лише за рахунку 32-30 після відчайдушної боротьби обох команд.

«Халкбанк» vs «Закса»

Другий сет «Халкбанк» розпочав з великим почуттям власної гідності та за потужної підтримки вболівальників. Вже у його середині турецька команда мала перевагу у вісім очок (15-7), і завершила цей відрізок на свою користь з рахунком 25-21.

«Халкбанк» vs «Закса»

У третьому сеті «Закса» зіграла краще, але «Халкбанку» протягом усього сету вдавалося зберігати перевагу і виграти матч з рахунком 25:22. Тим самим турецький клуб забезпечив собі місце в чвертьфіналі, після того, як вибув в півфіналі в минулому сезоні волейбольної Ліги чемпіонів серед чоловіків.

«Халкбанк» vs «Закса»

Найціннішим гравцем матчу став голландський діагональний «Халкбанку» Німір Абдель-Азіз, який набрав  25 очок в атаці, продемонструвавши 58% успішності, і три ейсами. 

«Халкбанк» зіграє в чвертьфіналі проти італійської «Лубе Чивітанова».

Поділитися статтею

News