Ліга чемпіонів ЄКВ: «Закса» спробує переламати хід сезону в матчі з «Халкбанком»
31.01.2024
«Закса»

Польська «Закса» домінувала у чоловічій Лізі чемпіонів ЄКВ протягом останніх трьох сезонів, щоразу виграючи титул. Проте в поточному їй було занадто важко зберігати баланс і команда опинилася на межі вильоту в груповому етапі.

Але, незважаючи на травми та кілька невдалих виступів, клуб з Кендзежин-Козьле довів, що він гідний участі в європейському турнірі, відігравшись після двох програних сетів і здобувши перемогу з рахунком 3:2 над бельгійським «Кнаком» в останній змагальний день в групі, щоб забезпечити собі місце в плей-оф.

«Закса»

Готуючись до запеклого протистояння в плей-оф з півфіналістом минулого сезону, турецьким «Халкбанком», «Закса» замінила тренера Туомаса Саммелвуо на Адама Свачину, який раніше був асистентом тренера. Таким чином, Свачина буде відчувати певний тиск, пов’язаний з невтішним початком сезону.

«Так, я дебютую в якості головного тренера, але в останні роки в мене був великий досвід роботи асистентом Ніколи Грбіча або Ґеорґе Крецу, тому я мав можливість познайомитися з деякими найкращими практиками у світі волейболу, і я сподіваюся, що зможу скористатися цим у повній мірі», - сказав Свачина перед матчем з «Халкбанком».

«Закса»

Чинні чемпіони вже зустрічалися з суперником з Туреччини в цьому сезоні: вони програли обидва матчі «Зіраату» - з рахунком 2:3 в Анкарі і 0:3 на своєму домашньому майданчику. Таким чином, «Закса» має збільшити темп у першому протистоянні з «Халкбанком».

«Ми всі дуже хочемо пройти до наступного етапу Ліги чемпіонів, і саме тому ми ретельно підготувалися до цього подвійного зіткнення. Ми повертаємося у форму, і я сподіваюся, що доведемо це в середу», - додав Свачина.

«Халкбанк»

З іншого боку, «Халкбанк» має намір вийти до півфіналу, як і в попередньому сезоні, і те, що команда стала найкращою серед тих, хто посів друге місце на груповому етапі, безсумнівно, багатьма вважалося перевагою, але у підсумку призвело до того, що туркам доведеться зустрітися з непростим суперником в плей-оф.

«Халкбанк»

«Загальновідомо, що «Закса» має великий досвід здобуття золотих медалей в Лізі чемпіонів. Міць «Халкбанку» також очевидна. Ось чому матчі в Польщі та Анкарі будуть складними для обох команд. Ми добре готуємося. Ми будемо прагнути до перемоги як в домашньому, так і у виїзному матчах», - сказав канадський догравальник «Халкбанку» Гордон Перрін.

«Халкбанк»

Це також буде особливим матчем для зірки «Халкбанку», голландського діагонального Німіра Абдель-Азіза, найкращого бомбардира команди, який набрав 115 очок, і другого найкращого бомбардира в європейському турнірі після групового етапу. Абдель-Азіз, головна зброя клубу з Анкари в цьому сезоні, виступав за команду з Кендзежин-Козьле в сезоні 2014/15.

Вигравши в цьому сезоні 16 матчів в чемпіонаті Туреччини, «Халкбанк» посів друге місце в турнірній таблиці групі С чоловічої Ліги чемпіонів ЄКВ-2024, вигравши 4 матчі і програвши 2 – проти італійської «П'яченци» і німецького «Берліна».

Поділитися статтею

News