Кубок Італії: у фіналі битимуться «Перуджа» і «Монца»
27.01.2024
«Монца» 

Мрія грати третій сезон поспіль у фіналі Кубка Італії з волейболу серед чоловіків для «Трентіно» розбилася у п'ятому сеті сьогоднішнього матчу з «Монцею» на арені «Уніпол» в Казалеккіо-ді-Рено (Болонья). У першому півфіналі гравці з Монци здобули перемогу на тай-брейку, змусивши чинних чемпіонів Італії припинити свою участь у змаганні вже у перший з двох днів фінальної частини.

У іншому півфіналі, який також тривав п’ять сетів,  «Перуджа» одержала перемогу над «Міланом». Програвши перший сет і вигравши два наступних, волейболісти з Перуджі поступилися у четвертому, але здолали суперників на тай-брейку. Ейс Леона вивів «Перуджу» у фінал, де завтра о 16:45 вона зійдеться у поєдинку з «Монцею». 

«Трентіно» – «Монца» 

2-3 (25-23, 13-25, 25-23, 23-25, 9-15)

«Трентіно» vs «Монца» 

«Монца» піднесла сюрприз, вибивши «Трентіно» з боротьби за трофей і вперше в історії вийшовши у фінал національного кубка.

Чемпіони Італії демонстрували моменти гарного волейболу (наприклад, на початку першого сету і протягом значної частини третього і четвертого), які чергувалися з іншими, коли суперники змогли двічі вирватися вперед (переконливо вигравши другий сет і забезпечивши собі перемогу в четвертому), перш ніж стати абсолютними господарями майданчику протягом п'ятого і вирішального сету.

«Трентіно» vs «Монца»

Навіть за умови неточної гри на сітці (14 помилок в атаці) і не надто влучної подачі, «Трентіно» все ж вдалося наблизитися до можливої перемоги у чотирьох сетах. Але за рахунку 21-17 на користь команди з Тренто, «Монца» змогла діаметрально змінити ситуацію, здійснивши вражаючий камбек 2-8, який, фактично, позбавив підопічних тренера Фабіо Солі можливості перемогти. 

«Трентіно» vs «Монца»

У складі переможців відзначилися канадський догравальник Ерік Леппкі, який здобув 21 очко, продемонструвавши 55% успішності в атаці та центральний блокуючий Джанлука Галассі (16 очок), тоді як «Трентіно» не вистачило переваги у блокуванні (13 блоків проти 11), яке часто компенсувало труднощі в атаці (40%), і 21 очка люксембурзького діагонального Каміля Рихліцкі, а також  17 очок догравальника Даніеле Лавії (з яких 4 – на блоці), щоб подолати суперників.

«Трентіно» vs «Монца»

«Ми виконали багато важливих дій у грі, завжди вірили в себе і виграли як команда: ентузіазм нам допоміг, оскільки багато з нас тут вперше. Безперечно, втрата Такахаші перед «фіналом чотирьох» ускладнила нашу задачу (японський догравальник отримав травму лівого гомілкостопа під час матчу Суперліги проти «Верони» цього тижня), але Леппкі показав, з якого тіста він зроблений», - прокоментував ліберо «Монци» Марко Гаггіні.

«Трентіно» vs «Монца»

«Сумно коментувати поразку, бо ми приїхали сюди, переконані у своїх можливостях і пройшли до цього важливий шлях справжнього покращення: не знаю, чому ми не змогли реалізувати свій потенціал на майданчику. У цієї команди є всі інструменти для перемоги у таких матчах, але ми вийшли на майданчик з тягарем на плечах», - поділився головний тренер «Трентіно» Фабіо Солі.

Обидві команди знову зустрінуться в очному поєдинку - через тиждень, 3 лютого, «Монца» і «Трентіно» вийдуть на майданчик один проти одного, щоб зіграти у наступному турі Суперліги.

«Перуджа» – «Мілан» 

3-2 (20-25, 25-23, 25-15, 23-25, 15-11) 

«Перуджа» vs «Мілан»

Бездоганно зіграного першого сету і неймовірного реваншу у четвертому не вистачило «Мілану», щоб забронювати квиток до фіналу Кубка Італії у матчі проти «Перуджі». Після п'ятисетової битви між «Монцею» і «Трентіно», яку виграли гравці з Монци, на визначення другого фіналіста національного турніру знадобилося 2 години і 7 хвилин перед понад 7 тисячами вболівальників на арені «Уніпол». 

«Перуджа» vs «Мілан»

Команди продемонстрували дуже рівну гру, єдиний показник, де є суттєва різниця – це блок (14 блоків «Перуджі» проти 7 «Мілану»). Але головним було те, що гравці з «Перуджі» встояли у найважчі моменти. Туніський діагональний Вассім Бен Тара фінішував з 21 очком, український догравальник Олег Плотницький - з 19, польський догравальник Каміль Семенюк - з 18. 

«Перуджа» vs «Мілан»

«Це був надзвичайно важкий півфінал, і я думаю, що ми виграли його саме тому, що ми цього очікували. Проти Мілану завжди так в останній рік. Можливо, ми могли б завершити матч в четвертому сеті, але вони - велика команда, яка завжди ставить нас у складні умови, і важливою була наша реакція і агресивність, яку ми виявили на тай-брейку. Щодо завтрашнього фіналу, я очікую гри, такої ж, як ця. Якщо «Монца» в фіналі, це тому, що вона заслужила це і грає добре, з хорошими бомбардирами та стабільним прийомом з боку Качопи (бразильського зв’язуючого Фернандо Крелінга). Це буде ще одна битва, нам потрібно мати правильний настрій», - прокоментував аргентинський центральний блокуючий «Перуджі» Себастьян Соле.

«Перуджа» vs «Мілан»

«Безперечно, це був чудовий матч, який, після відмінного першого сету, завжди відзначався нашими намаганнями догнати суперника. Ми, можливо, щось подарували «Перуджі» в прийомі та атаці. Проти такої команди, як «Перуджа», достатньо втратити кілька метрів чи кілька сантиметрів, щоб вони вийшли переможцями. Вважаю, що цей поєдинок дає нам зрозуміти, що на сьогодні нам ще трошки не вистачає, але ми дійсно близькі до найсильніших», - зазначив ліберо «Мілану» Даміано Катанія.

«Перуджа»

Поділитися статтею

News