Фране Жаніч затверджений на чолі хорватської волейбольної асоціації
27.01.2024
Фране Жаніч

22-а сесія Генеральної Асамблеї хорватської асоціації волейболу завершилася підтвердженням того, що Фране Жаніч продовжить керувати організацією як її президент. Жаніч висловив вдячність делегатам за вдруге надану довіру, відзначивши труднощі та успіхи минулого року, включаючи передчасну смерть колишнього президента Анте Баковича, справді видатної фігури хорватського волейболу. 

Фране Жаніч

Переобраний президент підкреслив важливість зосередження уваги на молодих гравцях для зміцнення позицій волейболу як всередині Хорватії, так і на міжнародній арені. Більше того, Жаніч розповів про амбіції чоловічої національної збірної кваліфікуватися до Кубку претендентів і, зрештою, до елітної Ліги націй з волейболу, що було б справді значним досягненням. Що стосується жіночої команди, то він підкреслив необхідність інтеграції молодих гравчинь для підвищення її конкурентоспроможності напередодні майбутніх великих чемпіонатів.

Фране Жаніч

Наступного літа Хорватія прийме у себе «Фінал чотирьох» чоловічої Золотої Євроліги. Інші події, яких хорватські волейболісти і вболівальники очікують з великим нетерпінням, включають чемпіонати Європи серед дівчат до 18 і 20 років, а також відбіркові матчі чемпіонату Європи 2026 року серед жінок.

Фране Жаніч

Нагадаємо, Фране Жаніч був обраний президентом хорватської асоціації волейболу на позачергових зборах минулого року, у зв'язку з передчасною смертю колишнього президента асоціації Анте Баковича 6 січня 2023 року. Він мав обіймати цю посаду до літа 2024 року, коли повинен був закінчитися термін Баковича. До обрання президентом колишній гравець національної збірної і тренер Фране Жаніч був експертом-секретарем хорватської асоціації волейболу. 

Поділитися статтею

News