Ліга чемпіонів: у жінок визначилися команди, які пройшли кваліфікацію до плей-оф та чвертьфіналу
17.01.2024
Ліга чемпіонів ЄКВ

Після 60 напружених матчів груповий раунд жіночої Ліги чемпіонів ЄКВ 2024 було завершено, і 11 команд переходять до наступного етапу змагань - раунду плей-оф, в якому визначаться дві команди, які зустрінуться в Суперфіналі цієї весни.

«Еджзаджібаші»

На груповому етапі великих сюрпризів не сталося, водночас обидві фіналістки минулого сезону, стамбульські «Еджзаджібаші» і «Вакіфбанк», не змогли забезпечити собі перше місце в своїх групах, тому змагатимуться за потрапляння до чвертьфіналу у плей-оф, що додало непередбачуваності їхній боротьбі за трофей.

«Фенербахче»

П'ять переможниць груп безпосередньо вийшли у чвертьфінал. Одна з них - третя турецька команда в турнірі, стамбульський «Фенербахче», на груповому етапі виграла всі шість своїх матчів, не втративши жодного сету на шляху до завоювання першого місця в групі C.

«Імоко»

Усі три італійські команди – «Імоко», «Скандіччі» та «Мілан» – забезпечили собі перші місця у своїх групах та вийшли безпосередньо до чвертьфіналу, причому перші дві команди завершили змагання з шістьма перемогами в шести матчах, тоді як «Мілан» програв свій останній матч проти «Вакіфбанку» з рахунком 2:3.

«ЛКС»

Визначено також суперниць «Мілана» у чвертьфіналі -  італійська команда зіткнеться з переможницею групи Е, польською «ЛКС», яка в останньому матчі групового етапу здобула перемогу з рахунком 3:2 над французькою «Ле-Канне».

«Вакіфбанк»

Чинним чемпіонкам з «Вакіфбанку» на шляху до титулу минулого сезону також довелося пройти плей-оф. Цьогоріч, посівши друге місце в групі А і набравши на два очки менше, ніж «Мілан», волейболістки турецького клубу зіткнуться з найкращою командою, яка посіла третє місце в груповому раунді - польською «ДевелопРес».

«ДевелопРес»

Програвши обидва матчі проти «Скандіччі», «Еджзаджібаші» також відправиться до плей-оф, де гратиме проти дніпровського клубу «Прометей».

«Прометей»

Здобувши дві перемоги з рахунком 3:1 над «Ле-Канне»  та румунською «Альба Блаж» в останніх двох матчах, дніпрянки посіли друге місце у своїй групі, тож тепер на них чекає серйозне випробування у плей-оф.

«Потсдам»

Учасницями іншого протистояння у плей-оф стануть «Потсдам» та «Штутгарт», тож вже зараз можна сказати, що одна німецька команда гарантовано потрапить до чвертьфіналу. Переможниця німецького дербі вирушить на поєдинок проти «Фенербахче» у чвертьфіналі Ліги чемпіонів.

«Штутгарт»

У плей-оф команди-суперниці зіграють по два матчі: перші відбудуться в останній тиждень січня, а другі заплановані на перший тиждень лютого.

Поділитися статтею

News