В Італії «Перуджа» здолала «Лубе» у трьох сетах, а в Туреччині «Зіраат» зазнав несподіваної поразки
16.01.2024
«Перуджа» vs «Лубе Чивітанова»

Наступний тур групового етапу чоловічої Ліги чемпіонів з волейболу стартує за кілька днів, а минулими вихідними найелітніші клуби континенту виходили на майданчики проти своїх суперників у національних лігах. У той час як «Перуджа» виявилася занадто сильною для «Лубе», «Зіраат» неочікувано зазнав поразки.

«Перуджа» vs «Лубе Чивітанова»

Учасник волейбольної Ліги чемпіонів ЄКВ, клуб «Лубе Чивітанова» відвідав «Перуджу» в п'ятнадцятому турі італійської Суперліги. Це було вирішальним зіткненням для обох команд у сенсі скорочення відставання від «Трентіно», і завдяки чудовій грі від першого до останнього м'яча «Перуджа» перемогла «Лубе» у трьох сетах 3-0 (25-14, 25-20, 25-17).

«Перуджа» vs «Лубе Чивітанова»

Український догравальник Олег Плотницький і туніський діагональний Вассім Бен Тара стали кращими бомбардирами команди-переможниці, набравши по 13 очок, ще 9 додав центральний блокуючий Роберто Руссо. 10 очок, набраних турецьким діагональним Адісом Лаґумджією і французьким центральним блокуючим Бартелемі Шиненьєзе, виявилося недостатньо для перемоги «Лубе».

«Перуджа» vs «Лубе Чивітанова»

Таким чином, «Перуджа» зберегла позицію віцелідера з 11 перемогами і не дозволила «Трентіно» збільшити відрив. Це була п'ята невдача для «Лубе», але команда все ще знаходиться на четвертому місці в таблиці. «Трентіно» продовжує лідирувати в турнірній таблиці італійської Суперліги, зазнавши поки лише однієї поразки, друге, третє та четверте місця посідають «Перуджа», «П'яченца» і «Лубе» відповідно.

«Аркас» vs «Зіраат»

«Зіраат» з Анкари, який до теперішнього часу демонстрував чудову гру у Лізі чемпіонів ЄКВ, зазнав невдачі в національній лізі минулими вихідними, коли в Ізмірі зустрівся з «Аркас Спор» у п'ятнадцятому турі турецької ліги Ефелер.  Господарі майданчику діяли краще протягом усього матчу і без будь-яких труднощів здобули перемогу в трьох сетах з рахунком 3-0 (25-16, 25-17, 25-21).

«Аркас» vs «Зіраат»

Серед гравців «Аркасу» очки були розподілені досить рівномірно, адже чотири волейболісти клубу досягли  двозначних показників: німецький діагональний Георг Грозер (16), канадський догравальник Ніколас Хоаг (15), турецькі догравальник Ефе Рамазан Мандірачі (15) та центральний блокуючий Ертугрул Газі Метін (11). Жоден з гравців «Зіраату» не добився такого результату -  найрезультативнішим став американський догравальник Метью Андерсон з дев'ятьма очками.

Інший клуб з Анкари, «Халкбанк» продовжує залишатися на вершині турнірної таблиці в Туреччині, здобувши свою п'ятнадцяту перемогу в п'ятнадцяти поєдинках, на другому місці знаходиться «Фенербахче» (14 перемог і одна поразка), на третьому – «Зіраат» (11 перемог і 4 поразки).

«Ястшембський Венґель» vs «Сталь Ниса»

«Ястшембський Венґель», який зазнав шокуючої поразки в останньому матчі Ліги чемпіонів, у польській Плюслізі вийшов на майданчик проти клубу «Сталь Ниса» і здобув перемогу з рахунком 3-1 (20-25, 25-21, 25-20, 25-15). Звісно, для польського клубу, який очолює турнірну таблицю національного чемпіонату з 14 перемогами в 16 матчах, цей успіх, перш за все, став можливістю покращити моральний стан перед наступним поєдинком на європейському турнірі.

Поділитися статтею

News