Кубок ЄКВ: французька «Леваллуа» здолала хорватську «Младост» у трьох сетах
10.01.2024
«Младост» vs «Леваллуа»

«Младост» (Загреб, Хорватія) - «Леваллуа» (Париж, Франція)

0-3 (21-25, 19-25, 23-25)

Паризька «Леваллуа» не виявила милосердя до юних гравчинь загребської «Младості» у першому матчі плей-оф жіночого Кубка ЄКВ з волейболу. Французькі волейболістки чинили великий тиск на все ще не достатньо досвідчених гравчинь хорватської команди, які не змогли показати себе з кращого боку і намагатимуться зіграти набагато краще наступного тижня в Парижі. Гості зі столиці Франції здобули переконливу перемогу з рахунком 3:0 (25-21, 25-19, 25-23).

Гравчині «Леваллуа» змогли повною мірою скористатися своїм досвідом, що особливо було помітно в ключові моменти матчу, коли вони допускали менше помилок, ніж господарки. У «Младості» добре спрацював лише прийом подачі, проте хорватський тренерський штаб сподівається, що й всі інші елементи стануть на свої місця до повторного матчу в Парижі. 

«Младост» vs «Леваллуа»

«Незважаючи на те, що ми програли 0:3, було кілька хороших моментів, особливо на початку матчу і на ранніх стадіях кожного сету. Рахунок залишався близьким до середини кожного сету, але потім вони набрали кілька очок і відривалися. Ближче до кінця сетів ми починали нервувати і допускати помилки. Вони добре скористалися цим і виграли з рахунком 3:0», - прокоментував гру головний тренер «Младості» Дарко Нойіч.

«Незважаючи на те, що ми програли матч, я все одно щаслива і пишаюся тим, що ми зробили. «Леваллуа» грає у висококонкурентній національній лізі Франції, і це неймовірно складний суперник. Ми маємо перегрупуватися і постаратися краще підготуватися до матчу в Парижі», - зазначила догравальниця «Младості» Катаріна Павічіч.

«Вітаю «Младост» з хорошим матчем. Це молода і талановита команда. Ми провели розвідку і зрозуміли, що у них відмінна подача і відмінний захист. Я думаю, що на нашому боці було набагато більше досвіду, і у важливі моменти ми робили чудові речі. Знімаю капелюха перед нашими догравальницями та нашою зв’язуючою, які зробили чудову роботу сьогодні ввечері, зберігаючи спокій і впевненість у собі. Я пишаюся нами, бо це був великий виклик», - поділилася американська центральна блокуюча «Леваллуа» Емілі Тетер.

«Було нелегко приїхати сюди і зіграти цей матч, тому що «Младост» - молода команда, але з великим потенціалом. Катаріна Павічіч, наприклад, грала в Італії, і сьогодні ввечері вона провела хороший матч. У нас щільний графік, і минулої суботи ми зіграли п'ять сетів. Було важливо виграти з рахунком 3:0, тому що тепер ми матиме більшу перевагу наступного тижня. Наша мета – вийти  до чвертьфіналу», - головний тренер «Леваллуа» Алессандро Орефіс.
 

Поділитися статтею

News