Кубок виклику: італійська «Ігор Горгондзола» продовжила серію перемог, здолавши румунську «Волунтарі»
10.01.2024
«Ігор Горгондзола»

«Ігор Горгондзола» (Новара, Італія) - «Волунтарі» (Волунтарі, Румунія)

3:1 (25-18, 19-25, 25-13, 25-17)

Італійська команда «Ігор Горгондзола» продовжила свою переможну серію у Кубку виклику ЄКВ з волейболу, здобувши перемогу з рахунком 3:1 над румунською «Волунтарі» у першому раунді чвертьфіналу, який відбувся у вівторок ввечері. Центральна блокуюча Крістіна Кірікелла та її колеги з новарського клубу мають бездоганний досвід із 10 перемог у міжнародних матчах, зіграних у цьому сезоні в Кубку ЗЄВЗА, який вони завоювали ще у вересні, та у Кубку виклику. Вони також мають справді вражаючий досвід із 21 перемогою у 24 матчах, зіграних у всіх турнірах, в яких «Горгондзола» бере участь. 

«Ігор Горгондзола» vs «Волунтарі»

Центральна блокуюча Сара Боніфачо продемонструвала дуже стабільну гру, набравши 16 очок, реалізувавши чотири ейси, два блоки і 10 атак з коефіцієнтом успіху 71%, що дозволило їй претендувати на нагороду найціннішої гравчині матчу. Суперниці з Румунії стали першою командою, яка в цьому році виграла хоча б один сет у волейболісток з Новари на своєму домашньому майданчику - всі попередні, італійська «Казальмаджоре», норвезький «Рандаберг» і грецький «Олімпіакос», програли свої виїзні матчі в трьох сетах.

«Ігор Горгондзола» vs «Волунтарі»

Однак перемога «Ігор» цього разу була затьмарена травмою щиколотки, отриманою їхньою голландською догравальницею Анне Буйс. Діагональна Віта Акімова, яка набрала 22 очки, стала найкращою бомбардиркою у складі італійської команди, і її сильні подачі зіграли важливу роль, особливо в першому сеті: вона зробила два ейси і чинила сильний тиск на подаючих румунської команди. У гостей лідирувала кубинська діагональна Хейді Казанова, яка набрала 15 очок, з яких вісім - лише в другому сеті.

«Ігор Горгондзола» vs «Волунтарі»

«Гра була важкою, особливо в першому сеті. Зігравши дуже невдалий другий сет, ми знайшли спосіб підвищити свій рівень і посилити тиск на суперниць, завдяки чому зуміли виграти як третій, так і четвертий сети. Ми знаємо, що після такого результату у нас є хороша перевага, але гра на виїзді буде складнішою: у них досвідчені гравчині, і вони зроблять все можливе, щоб відігратися, тому нам потрібно залишатися зосередженими і завершити роботу. Ми хочемо забезпечити собі місце в півфіналі», - поділилася центральна блокуюча «Горгондзоли» і найцінніша гравчиня матчу Сара Боніфачо.
 

Поділитися статтею

News