Колаборантам та зрадникам – не місце у європейському волейболі!
31.12.2023
заява ФВУ

Федерація волейболу України виступила з офіційною заявою, у якій закликає президента Європейської конфедерації волейболу Александра Борічіча покинути посаду. Причиною свого звернення ФВУ називає відвідини Борічіча заходів у москві з нагоди 100-річчя російського волейболу. «Закликаємо інші країни - члени Європейської конфедерації волейболу підтримати заяву ФВУ» - звернулася Федерація волейболу України до колег на своїй офіційній сторінці у соцмережі.
Професіональна волейбольна Ліга України повністю підтримує позицію ФВУ і приєднується до звернення.

У Федерації волейболу України не применшують заслуг пана Борічіча перед Україною. За останніх вісім років український волейбол здійснив величезний прорив. І це не без допомоги ЄКВ та її президента особисто. Пан Борічіч за цей час двічі відвідував Україну з робочими візитами, чим сприяв підняттю авторитету гри і приверненню до неї уваги в нашій державі. Свого часу  ЄКВ відсторонила країну-ворога та її союзника - республіку білорусь від усіх офіційних заходів під своєю егідою. Такий жест теж є проявом виключної підтримки нашої держави. 
Однак у вересні 2023 на щорічну генеральну асамблею ЄКВ без попереднього погодження були допущені представники росії і білорусі. На знак протесту представники Польщі, Латвії, Литви, Естонії і України відмовилися від участі в генасамблеї. Тепер, 28 грудня, пан Борічіч став учасником святкування 100-річчя російського волейболу у москві. 
«Федерація волейболу України шокована тим, що відбулося, і вважає дії пана Борічіча аморальними з усіх точок зору, - пояснюють у федерації, - жертвами російської агресії вже стало близько 200 тисяч українців, серед яких близько 500 представників спорту, у тому числі й волейболу. Президента ЄКВ не збентежили ні ці факти, ні те, що в урочистостях  у москві особисто брав участь глава ФСБ Ніколай Патрушев, головний ідеолог нинішньої війни».
У ситуації, що склалася, ПВЛУ повністю підтримує позицію Федерації і погоджується з твердженням, що сербський функціонер своїм вчинком «порушив усі морально-етичні норми, підтримкою агресора принизив Україну, українців і весь вільний світ».
У ПВЛУ переконані, що людям з такою позицією, як Борічіч, не місце на керівних посадах європейського волейболу, тому Ліга з усією відповідальністю зайняла позицію осуду дій президента Європейської конфедерації волейболу і приєднується до вимог про відсторонення його з посади очільника ЄКВ. 
«Особистий вчинок президента ЄКВ сприймаються світовою спільнотою як позиція ЄКВ, а це не відповідає дійсності і не припустимо в нинішній ситуації, коли щодня гинуть українські громадяни, руйнуються людські долі, економіка країни та потерпає спорт, у тому числі й волейбол. Як Україна зможе співпрацювати з конфедерацією у майбутньому, коли її керівник дозволяє собі таку поведінку і таку особисту ідеологію? Закликаємо увесь цивілізований волейбольний світ приєднатися до осуду чиновника», - заявляють у ПВЛУ. 

Поділитися статтею

News