Чоловіча ліга чемпіонів: турецький «Халкбанк» повернувся на перше місце в групі С
14.12.2023
«Халкбанк»

Турецький клуб «Халкбанк» з Анкари повернувся на вершину турнірної таблиці групи С чоловічої Ліги чемпіонів з волейболу, здобувши чергову перемогу, цього разу над португальською «Бенфікою». Підопічні Слободана Ковача добре попрацювали перед своїми уболівальниками, здобувши перемогу в трьох сетах і завершивши гру з 14 блоками в активі.

«Халкбанк» vs «Бенфіка»

«Халкбанк»  залишається єдиною непереможною командою в групі. «П’яченца», яка очолювала таблицю менше 24 годин, здобула дві перемоги і зазнала однієї поразки і в даний час посідає друге місце. «Берлін» розмістився на третьому з однією перемогою і двома поразками, в той час як «Бенфіка» ще не має жодної перемоги після трьох зіграних матчів.

«Халкбанк» vs «Бенфіка»

Мерт Матіч був обраний найціннішим гравцем матчу, набравши 11 очок (п'ять з яких – на блоці) і фінішувавши з 100%-ним показником результативності в атаці. 

Найкращим бомбардиром став Німір Абдель-Азіз, який набрав 16 очок (50% результативності, два блоки).

У складі «Бенфіки» єдиним гравцем, який набрав двозначні показники, став Тьяго Олівейра (11 очок, 41% результативності в атаці, один блок).

«Халкбанк» vs «Бенфіка»

«Халкбанк» - «Бенфіка» 3:0 (25-17, 25-23, 25-16)

Господарі з Анкари показали себе кращою командою, контролюючи гру протягом більшої частини часу. Однак їхні суперники з Лісабона проявили бойовий дух у другому сеті, вийшовши вперед. Проте, у вирішальні моменти «Халкбанк» знайшов правильні волейбольні рішення і повернувся в потрібне русло. 

«Халкбанк» vs «Бенфіка»

Статистично «Халкбанк» перевершив своїх суперників за всіма показниками: 34 проти 20 результативних атак, 14 проти 5 блоків, 6 проти 2 ейсів. Господарі, однак, допустили більшу кількість власних помилок (29 проти 21), що вплинуло на рахунок.

«Халкбанк» vs «Бенфіка»

«У нас була гарна реакція у другому сеті. Через власні помилки ми дали їм шанс повернутися до гри. Але я радий, тому що подача і блок відразу змінили рахунок. Перемога з рахунком 3:0 була важливою для нас. Ми хочемо показати свої якості. Ми дуже добре знаємо, чого хочемо досягти. Сьогодні ми дали шанс Мірзі Лаґумджії. Йому потрібен цей ігровий час, щоб продемонструвати весь свій потенціал та якості. В цілому, всі виконали хорошу роботу. Нам потрібно зберегти цю мотивацію та зосередженість», - прокоментував гру головний тренер «Халкбанку» Слободан Ковач.
 

Поділитися статтею

News