Чоловіча Ліга чемпіонів: «Трентіно» залишається непереможеним, «П'яченца» лідирує в групі С
13.12.2023
«Трентіно»

«Трентіно» залишається непереможним в групі В з трьома перемогами в трьох матчах і дев'ятьма очками в активі. Італійці забезпечили собі перше місце в поточній турнірній таблиці, обігравши в трьох сетах поляків з «Ресовії». Це була четверта зустріч на майданчику між цими командами і четверта перемога клубу з Тренто.

Вечір в чоловічій Лізі чемпіонів з волейболу був успішним і для іншої італійської команди – «П'яченца» обіграла «Берлін» з рахунком 3:1 і піднялася на вершину групи C. Під час свого дебюту в Лізі чемпіонів італійський діагональний Юрій Романо набрав 17 очок, ставши кращим бомбардиром матчу разом з чеським діагональним Мареком Шотолою з «Берліна», який фінішував з таким самим результатом.

«Ресовія» - «Трентіно» 0:3 (21-25, 24-26, 20-25)

«Ресовія» vs «Трентіно»

Більше 4000 уболівальників відвідали поєдинок між «Ресовією» і «Трентіно» на стадіоні «Подпромі» в Жешуві. Італійці контролювали хід гри протягом більшої частини матчу. Однак у поляків були свої шанси зрівняти рахунок, оскільки вони лідирували у другому сеті. Волейболісти «Трентіно» змогли переломити ситуацію і, проявивши сталеві нерви, здобули перемогу з рахунком 26:24, що стало додатковим стимулом для Даніеле Лавії та його товаришів по команді. 

«Ресовія» vs «Трентіно»

У своєму 126-му матчі в Лізі чемпіонів «Трентіно» продемонстрував кращу концентрацію у вирішальні моменти гри, а ключем до його успіху стала більш успішна атака. Підопічні головного тренера Фабіо Солі завершили гру з 46 успішними атаками (проти 38 у «Ресовії»). Італійці також були трохи кращими на лінії подачі, реалізувавши п'ять ейсів (проти чотирьох). Поляки, з іншого боку, перевершили суперників у блокуванні: п'ять проти чотирьох непробивних блоків. 

«Ресовія» vs «Трентіно»

Даніеле Лавія став найкращим бомбардиром своєї команди з 16 очками і 56% результативності в атаці, отримавши нагороду найціннішого гравця. У господарів майданчика Стефан Буає фінішував з тими ж показниками (16 очок, 56% результативності). 

«Я хотів би привітати обидві команди. «Ресовія» провела хорошу гру. Це був вирішальний матч за перше місце в групі. Ми були готові, ми добре подавали. У нас є молоді гравці та гравці з великим досвідом. Ми програли в Модені в чемпіонаті Італії, і було важливо приїхати сюди і продемонструвати, що ми - одна з кращих команд в Європі», - сказав сербський центральний блокуючий «Трентіно» Марко Подрашчанін.

«Ресовія» vs «Трентіно»

«Ми знали, що граємо проти сильної команди. Ми грали у волейбол найвищого рівня у світі. Але я вірю, що ми можемо грати на цьому рівні. Просто сьогодні ми пропустили кілька моментів, кілька деталей. А «Трентіно» зіграв дуже, дуже добре. Вони чинили на нас великий тиск. Ми також втомилися від гри, яку грали лише два дні тому. Ми шкодуємо, бо могли зіграти краще. Можливо, якби ми виграли другий сет... ніколи не знаєш, що могло статися після», - прокоментував французький догравальник «Ресовії» Ясін Луаті.

«П'яченца» - «Берлін» 3:1 (25-23, 25-22, 22-25, 25-19)

«П'яченца» vs «Берлін»

Господарі майданчику гарно почали поєдинок, вигравши перші два сети. Однак цього було недостатньо, щоб змусити команду з Берліна припинити боротьбу: німці відігралися в третьому сеті, повернувши в матч інтригу. Волейболісти, яких тренує Андреа Анастасі, швидко відреагували і взяли під контроль все, що відбувалося на майданчику в четвертому сеті, вийшовши з цієї битви переможцями. 

Чудова гра «П'яченци» на блокуванні зіграла ключову роль в її успіху в середу. Італійці фінішували з 13 блоками (проти п'яти), шість з яких записав на свій рахунок Робертланді Симон. «Берлін», з іншого боку, був кращим в атаці (57 проти 52) і записав на свій рахунок на один ейс більше (всього у німців їх було два). Однак гості сильно страждали від власних помилок, дозволивши супернику заробити на них 31 очко (проти 23).

«П'яченца» vs «Берлін»

Юрій Романо з «П'яченци» і Марек Шотола з «Берліна» стали кращими бомбардирами, набравши кожен по 17 очок і продемонструвавши 50% і 41% результативності в атаці відповідно. Зв’язуючий «П’яченци», француз Антуан Брізар був обраний найціннішим гравцем матчу.

«Це чудово. Ми досить погано почали першу гру Лізі чемпіонів, потім добре виступили в Бенфіці. Сьогодні ми повинні були взяти 3 очки. Ми знали, що буде важко, вони досвідчені, але ми впоралися добре», - зазначив гравець «П'яченци», MVP матчу Антуан Брізар.

«П'яченца» vs «Берлін»

«Це був складний матч, як ми і очікували. «Берлін» грає в хороший волейбол, але я повинен сказати, що ми підійшли до гри найкращим чином. Ми відіграли перший і другий сети, знаходячи потрібне натхнення в кінці кожного. У третьому ми пропустили занадто багато, але в четвертому у нас була правильна реакція, і я дуже задоволений тим, як команда покращувалася сет за сетом», - поділився головний тренер «П'яченци» Андреа Анастасі.

«П'яченца» vs «Берлін»

«Дуже позитивний дебют для мене. Ми виграли важкий матч у відмінної команди. Важливо було привезти додому цю перемогу, і тепер вся увага зосереджена на наступному матчі внутрішнього чемпіонату в неділю», - прокоментував діагональний «П'яченци» Юрій Романо.

«П'яченца» vs «Берлін»

«Три сети ми були по-справжньому конкурентоспроможними. Наприкінці четвертого було дуже важко. У нас був дійсно складний старт за рахунку 2:7, але ми впоралися з цим у матчі. Думаю, що ми багато зробили добре, але нашою ахіллесовою п'ятою сьогодні була наша подача. Проте, ми билися як леви. «П'яченца» була в ритмі, грала вдома і була трохи краще нас. Ми, звичайно, розчаровані, але все одно маємо дивитися на речі позитивно і добре підготуватися до наступних трьох ігор», - сказав головний тренер «Берліна» Джоел Бенкс.
 

Поділитися статтею

News