«Мілан» здолав «Монцу» і піднявся на дві сходинки у турнірній таблиці
05.12.2023
«Мілан»

В останньому матчі восьмого туру італійської волейбольної Суперліги серед чоловіків, що відбувся в понеділок ввечері, зустрілися сусіди «Монца» і «Мілан». Поєдинок, на який з нетерпінням чекали шанувальники, не виправдав сподівань: по-перше, господарі не знайшли чого відповісти гостям з Мілана та програли матч у трьох сетах, а по-друге, глядачам не судилося побачити довгоочікувану дуель японських зірок Рана Такахаші і Юкі Ісікави, які мали зустрітися віч-на-віч по різні боки сітки, оскільки останній не вступив в гру.

«Монца» vs «Мілан»

«Мілан», який посідав восьме місце в турнірній таблиці перед матчем, розгромив з рахунком 3:0 (25-16, 25-18, 25-18) «Монцу», яка перед початком 8-го туру була третьою. Незважаючи на те, що зірковий японський догравальник «Мілана» Юкі Ісікава був змушений залишатися поза майданчиком через постійні болі в попереку, його товариші по команді виконали свою роботу бездоганно, проявивши особливий хист в обороні. Команда з Мілана суттєво перевершила своїх суперників у блоках (13 проти 3), причому кубинський догравальник Оснієль Мельґарехо і аргентинський центральний блокуючий Агустін Лозер записали на свої рахунки по чотири блоки і завершили матч з максимальною кількістю очок (по 11 у кожного). Останній був названий найціннішим гравцем матчу. Болгарська зірка у складі «Мілана» догравальник Матей Казійський також мав непоганий результат, набравши 10 очок і продемонструвавши 62% результативності в атаці. Бельгійський діагональний Ферре Реггерс додав ще дев'ять очок до перемоги.

«Монца» vs «Мілан»

З іншого боку сітки канадські догравальники «Монци» Стівен Маар та Ерік Лоппкі та японець Ран Такахаші здобули відповідно дев'ять, вісім та сім очок. Новачок клубу, 19-річна висхідна словенська зірка, діагональний Нік Муянович, про перехід якого з «Кальцита Камніка» було оголошено в день матчу, дебютував у Суперлізі, вийшовши на заміну в першому і третьому сетах, і здобув своє перше очко в атаці.

«Монца» vs «Мілан»

Завдяки цій перемозі «Мілан» наздогнав «Лубе Чивітанова» за очками (тепер обидві команди мають по 13), але залишається трохи нижче срібних призерів 2023 року, на шостому місці, оскільки виграв на один матч менше. Команда з Мілана відновлюється після невдалої серії на початку сезону, коли вона програла три матчі поспіль, і тепер має рівну кількість поразок та перемог (по 4). «Монца» опустилася на 4 місце з 5 перемогами, 3 поразками і 14 очками.

«Монца» vs «Мілан»

«Ми очікували складного матчу, оскільки вони були третіми в турнірній таблиці. Ми зіграли майже ідеально, що підтверджує зростання нашої команди, і маємо продовжити цей шлях. У середу ми повертаємося до роботи в тренажерному залі, - сказав найцінніший гравець матчу Агустін Лозер. - Якщо в мене й залишилося ще якесь бажання, так це мати в наявності всіх гравців команди, тому що з початку чемпіонату у нас завжди хтось страждає від тих чи інших фізичних проблем».

Дев'ятий тур регулярного сезону Суперліги відбудеться пізніше цього тижня - дві ігри пройдуть у п'ятницю, 8 грудня, та ще три - у неділю, 10 грудня.

9-й тур чоловічої Суперліги Італії з волейболу 2023-2024 (за київським часом):

8 грудня

19:00: «Чистерна» - «Лубе Чивітанова»
21:30: «Призма Таранто» - «П'яченца»

10 грудня

17:30: «Фарміталья Катанія» - «Монца»
19:00: «Модена» - «Трентіно»
21:30: «Верона» - «Мілан».

Поділитися статтею

News