Хуанторена допоміг «Модені» здобути першу трисетову перемогу в сезоні
16.11.2023
Османі Хуанторена

Очолювана італійською зіркою кубинського походження Османі Хуантореною, «Модена» здобула свою першу перемогу з трьома очками з початку сезону в італійській чоловічій Суперлізі. В інших чотирьох матчах п'ятого туру в середу ніяких несподіванок не сталося: фаворити «Трентіно», «Перуджа», «П'яченца» і «Лубе Чивітанова» також взяли по три очки.

«Модена» vs «Падуя»

Розпочавши сезон з двох перемог з рахунком 3:2, «Модена» програла дві гри поспіль, але повернулася на переможний шлях у домашньому матчі проти «Падуї», яку здолала з рахунком 3-1 (23-25, 25-18, 27-25, 25-11). Наразі команда має 3 перемоги, 2 поразки і 7 очок, та знаходиться на шостому місці в поточній турнірній таблиці. З 2 перемогами, 3 поразками і 4 очками «Падуя» посідає дев'яте місце.

«Модена» vs «Падуя»

Османі Хуанторена отримав нагороду найціннішого гравця, продемонструвавши 72% результативності в атаці, реалізувавши три ейси та набравши найбільше в цьому матчі очок - 21. Інші догравальники «Модени» - Томмазо Рінальді і Владислав Давискіба - також зробили по три ейси і реалізували по два блоки, набравши 20 і 15 очок відповідно. У той час як німецький центральний блокуючий Антон Бреме також досяг двозначного результату (10 очок), його товариш по команді Джованні Сангвінетті вразив 100% успішністю в атаці, принісши команді 9 очок. Найкращим бомбардиром «Падуї» став догравальник Давіде Гардіні, який набрав 16 очок.

«Модена» vs «Падуя»

«Я задоволений цим матчем, - сказав Антон Бреме. - Це була наполеглива і дуже важлива перемога, яка була здобута завдяки силі нашої команди. «ПалаПаніні» - це нова арена для мене, і грати тут - щось особливе. По ходу матчу мені вдалося розслабитися і досягти впевненості як у подачі, так і в блокуванні».

«Модена» vs «Падуя»

«Ми упустили прекрасну можливість, ту, що була в третьому сеті, де ми були попереду, але потім «Модена» почала подавати дуже сильно, і це ускладнило наш прийом, - прокоментував догравальник «Падуї» Лука Порро. - За винятком четвертого сету, під час якого ми втратили пильність, я все одно задоволений сьогоднішньою грою».

«Мілан» vs «Трентіно»

Чинний чемпіон «Трентіно» продовжив свою успішну серію, здобувши п'яту з початку сезону Суперліги перемогу. Команда з Тренто домоглася успіху в матчі з «Міланом», завершивши його з рахунком 3-1 (25-22, 21-25, 25-19, 25-16), і наразі очолює таблицю з 5 перемогами, без жодної поразки і з 13 очками. «Мілан» посідає 10-е місце, маючи на рахунку 1 перемогу, 4 поразки і 4 очки. Догравальник Алессандро Мікелетто став найкращим бомбардиром матчу, зробивши два ейси і блок, та набравши загалом 20 очок. Інший догравальник «Трентіно» Даніеле Лавіа і діагональний з Люксембургу Каміль Рихліцкі додали ще по 18 очок кожен. Японський догравальник Юкі Ісікава та молодий бельгійський діагональний Ферре Реггерс набрали по 16 очок за «Мілан», тоді як болгарська зірка Матей Казійський додав ще 10 очок у матчі проти своєї попередньої команди.

«Призма Таранто» vs «Перуджа»

Також набравши 13 очок, але з 4 перемогами і 1 поразкою, «Перуджа» посідає друге місце в таблиці після того, як на виїзді обіграла з рахунком 3-1 (25-20, 25-20, 20-25, 25-13) «Призму Таранто» - єдину команду, що досі не здобула жодної перемоги. Догравальники Олег Плотницький з України і Каміль Семенюк з Польщі лідирували з 17 і 14 очками відповідно, в той час як бразильський центральний блокуючий Флавіо Гуальберто був неперевершеним у блокуванні, зробивши шість блоків і набравши в цілому 13 очок. Найкращим бомбардиром господарів став кубинський догравальник Хосе Гутьєррес, який набрав 14 очок.

«П'яченца» vs «Чистерна»

«П'яченца» здобула домашню перемогу з рахунком 3-1 (25-13, 27-25, 23-25, 25-20) над «Чистерною» і піднялася на третє місце в турнірній таблиці з 4 перемогами, 1 поразкою і 12 очками, обійшовши «Монцу» за співвідношенням сетів. «Чистерна» знаходиться на восьмому місці з 1 перемогою, 4 поразками і 5 очками. У той час як чотири гравці – бразильські догравальники Рікардо Лукареллі (18 очок) і Йоанді Леал (17), італієць Фабріціо Джироні (15) і кубинський центральний блокуючий Робертланді Симон (13) – досягли двозначного показника у складі переможців, французький діагональний Тео Фор набрав рекордні 26 очок для «Чистерни».

«Лубе Чивітанова» vs «Фарміталья Катанія»

«Лубе Чивітанова» також здобула свою першу перемогу в трьох сетах лише в п'ятому турі. Вона обіграла з рахунком 3:0 (25-22, 25-19, 25-16) новачків «Фарміталью Катанію». Турецький діагональний Адіс Лаґумджія набрав у цьому матчі 15 очок, включаючи п'ять блоків, болгарський догравальник Александар Ніколов додав ще 11, в той час як французький центральний блокуючий Бартелемі Шіненьезе фінішував з 10 очками. Догравальник Луїджі Рандаццо і австрійський діагональний Пауль Бухеггер очолили «Фарміталью», набравши по 10 очок кожен. «Лубе» наразі посідає п'яте місце в таблиці з 3 перемогами, 2 поразками та 8 очками, тоді як новачки з Катанії - 11 місце з однією перемогою, 4 поразками та 3 очками.

Турнірна таблиця

Суперліга повертається до активних дій у суботу та неділю, коли будуть зіграні шість матчів шостого туру.

Розклад 6-го туру чемпіонату Італії з волейболу серед чоловіків 2023-2024 (за київським часом):

18 листопада

19:00: «Падуя» - «Верона»

19 листопада

17:00: «Модена» - «Лубе Чивітанова»
18:30: « Перуджа» - «П'яченца»
19:00: «Фарміталья Катанія» - «Мілан»
19:00: «Чистерна» - «Призма Таранто»
19:00: «Трениіно» - «Монца»
 

Поділитися статтею

News