«Мілан» здобув першу перемогу в сезоні, здолавши «Лубе» у трьох сетах
13.11.2023
Ферре Реггерс

«Мілан» нарешті піднявся з нижньої сходинки турнірної таблиці італійської чоловічої Суперліги, здобувши свою першу перемогу з початку сезону. В четвертому турі чемпіонату Італії в неділю міланці вдома обіграли «Лубе Чивітанову», що посіла друге місце в минулому сезоні. Діючий чемпіон «Трентіно» залишився єдиною непереможеною командою в чемпіонаті, здолавши «П’яченцу», що до того часу також не мала жодної поразки. Тим часом висхідна словенська зірка Рок Мозіч набрав 29 очок і допоміг «Вероні» повернутися на переможний шлях після серії з трьох поразок.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

«Мілан» скористався численними невимушеними помилками «Лубе» і 15-очковим внеском 20-річного бельгійського діагонального Ферре Реггерса, щоб здобути перемогу в домашньому матчі проти «Чивітанови» з рахунком 3:0 (25-21, 27-25, 25-21). Реггерс продемонстрував 65% успіху в атаці, виконав один ейс і один блок - цього було достатньо, щоб заслужити нагороду найціннішого гравця. 39-річна болгарська зірка Матей Казійський приніс команді 11 очок, в тому числі те, яке принесло перемогу в матчі, в той час як аргентинський центральний блокуючий Агустін Лозер вразив чотирма блоками, набравши 10 очок. Турецький діагональний «Лубе» Адіс Лаґумджія набрав рекордні для матчу 15 очок, включаючи два ейси і два блоки, в той час як інший болгарин, 19-річний догравальник Александар Ніколов, продемонстрував 59% результативністі і фінішував з 15 очками в активі.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

З однією перемогою, 3 поразками і 4 очками команда з Мілана піднялася на 10-е місце в поточному турнірній таблиці, лише на одне очко поступаючись «Лубе», яка посідає шосте місце, маючи по 2 перемоги й поразки та 5 очок.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

«Я повернувся і я дуже щасливий, тому що було нелегко бути відсутнім протягом місяця через травму, - сказав італійський зв’язуючий «Мілана» Паоло Порро, який вперше в цьому сезоні вийшов у стартовому складі команди. - Я дійсно радий, що знову можу грати, але також і за загальну гру команди, яка добре приймала, атакувала і подавала. У середу відбудеться ще один бій проти «Трентіно». Ми всі знаємо, що таке команда з Тренто, чемпіони Італії».

«Трентіно» vs «П’яченца»

У суботу «Трентіно» завдав «П’яченці» першої поразки в сезоні і залишився єдиною командою в Суперлізі, яка ще не зазнала поразки. Очолювана 21-річним італійцем Алессандро Мікелетто, який набрав 18 очок, команда з Тренто здобула перемогу з рахунком 3-1 (26-24, 25-19, 16-25, 25-17) і піднялася на друге місце з 4 перемогами, без жодної поразки і з 10 очками, поступаючись лише лідеру «Монці», яка має 12 очок, але здобутих у п'яти зіграних матчах. 

«Трентіно» vs «П’яченца»

Команда з П'яченци опустилася на четверте місце з 3 перемогами, 1 поразкою і 9 очками. В активі Мікелетто в матчі було два ейси і два блоки. Люксембурзький діагональний Каміл Рихлицький додав ще 16 очок, тоді як сербський центральний блокуючий і капітан Марко Подрашчанін фінішував з 11 очками, включаючи три ейси та три блоки. Розігруючий «Трентіно» Ріккардо Сбертолі був удостоєний номінації найціннішого гравця. Чотири волейболісти досягли двозначних показників на боці «П’яченци»: Рікардо Лукареллі (16 очок), Франческо Ресіне (15), Робертланді Симон (14) і Фабріціо Джироні (11).

«На мою думку, ми зіграли добре, особливо з точки зору командного духу, - сказав Подрашчанін. - Було важливо виграти той перший сет, щоб добре розпочати матч. Потім, на очах у наших уболівальників, ми також були дуже гарні в четвертому сеті і в підсумку принесли додому три дуже важливих очки».

«Фарміталья Катанія» vs «Верона»

«Верона» оговталася від триматчевої серії поразок, здобула виїзну перемогу над «Фармітальєю Катанією» з рахунком 3-1 (25-23, 25-22, 25-27, 25-16) і піднялася на п'яте місце з 2 перемогами, 3 поразками і 7 очками, залишивши новачків Суперліги на 11-му місці (одна перемога, 3 поразки, 4 очки). 21-річний словенський догравальник Рок Мозіч був в ударі, досягнувши 60% ефективності, зробивши три непробивних блоки і ейс та здобувши максимальну в цьому матчі кількість очок (29), щоб заслужити нагороду найціннішого гравця. З 80% успішності в атаці болгарський центральний блокуючий Алекс Грозданов фінішував з 14 очками, включаючи п'ять блоків і ейс. Австрійський діагональний Пауль Бухеггер очолив «Фарміталью» з 20 очками.

«Перуджа» vs «Модена»

Діючий клубний чемпіон світу та володар Суперкубка Італії «Перуджа» відігралася після програного сету і здобула перемогу в матчі з «Моденою». Туніський діагональний Вассім Бен Тара, який набрав 18 очок, і український догравальник Олег Плотницький, який набрав 17, привели «Перуджу» до домашньої перемоги з рахунком 3-1 (14-25, 25-18, 25-20, 25-18) і третього місця в поточній турнірній таблиці з 3 перемогами, 1 поразкою і 10 очками. «Модена» посідає восьме місце (по 2 перемоги й поразки і 4 очки).

«Монца»  vs «Призма Таранто»

Лідерка турнірної таблиці «Монца» здобула переконливу домашню перемогу з рахунком 3:0 (25-14, 25-10, 25-17) над «Призмою Таранто» і поліпшила свої показники до 4 перемог, 1 поразки і 12 очок. Двоє канадців, діагональний Артур Шварц і догравальник Стівен Маар, лідирували з 15 і 14 очками відповідно. Команда з Таранто залишилася єдиною командою без перемог з початку сезону і опустилася на 12-е місце з 4 поразками і 2 очками.

«Падуя» vs «Призмою Таранто»

В єдиному п'ятисетовому матчі вихідних «Падуя» відсвяткувала домашню перемогу з рахунком 3-2 (25-23, 25-21, 23-25, 23-25, 15-12) над «Чистерною»   з 27 очками, що включали три ейси, набраними американським діагональним Габріелем Гарсією. «Падуя» посідає дев'яте місце, маючи по 2 перемоги та поразки і 4 очки - на одне менше, ніж у «Чистерни», яка займає сьоме місце з 1 перемогою, 3 поразками і 5 очками.

Далі на порядку денному Суперліги - решта п'ять матчів п'ятого туру, які відбудуться в середу.

Розклад 5-го туру чоловічої Суперліги Італії 2023-2024 (за київським часом):

15 листопада

19:00:

«Призма Таранто» - «Перуджа»

21:30: 

«Лубе Чивітанова» - «Фарміталья Катанія»
«П’яченца» - «Чистерна»
«Мілан» - «Трентіно»
«Модена» - «Падуя».

Турнірна таблиця

Поділитися статтею

News