Польська « Закса» доповнила склад новим зв’язуючим
12.11.2023
Радослав Ґіль

Клуб з Кендзежин-Козьле повідомив, що до складу «Закси» вже на початку сезону приєднався новий ключовий гравець – зв’язуючий Радослав Ґіль. 26-річний гравець повернувся на батьківщину з Кіпра, щоб допомогти команді віце-чемпіонів Польщі, яку на початку сезону захлеснула епідемія травм.

«Закса» буде п'ятим клубом Плюсліги, в складі якого виступатиме Радослав Ґіль. 26-річний розігруючий зробив свій дебют в національній лізі у сезоні 2014/2015, виступаючи за «Ястшембський Венґель». У сезоні 2017/2018 він перейшов до словенського «Кальцита».

Також у своїй кар'єрі новий розігруючий «Закси» захищав кольори польських команд «Ольштин» (2018/2019), «Бидгощ» (2019/2020), ізраїльського «Хапоелю» (2020/2021), «Бельсько-Бяла» (2021/2022). Поточний сезон він починав у кіпрській лізі - в «Пафіакосе».

Радослав Ґіль в «Бельсько-Бяла»

«Радий, що Радослав Ґіль приєднався до нашої команди. У такій важкій ситуації з точки зору здоров'я, в якій ми опинилися, така підтримка буде неоціненна. Ми віримо, що своєю грою і прихильністю допоможе нам боротися за подальші успіхи», – зізнався президент «Закси»   Петр Шпачек.

У складі «Закси» Радослав Ґіль займе місце Марціна Януша та Пшемислава Степня, що борються з травмами. Першим матчем нового розігруючого в складі «Закси» став поєдинок 5-го туру Плюсліги проти «Ресовії» (який, до речі, «Закса» програла з рахунком 0:3 (30:32, 17:25, 16:25).

Зазначимо, що аж п'ятеро гравців «Закси» найближчим часом не зможуть брати участь у змаганнях: дует зв'язуючих Марцін Януш і Пшемислав Степень борються з травмою м'язів черевної порожнини, не готовий до гри також діагональний Бартломєй Клут, наймолодший в команді 18-річний румунський догравальник Даніель Кітігой зламав палець у останньому матчі Плюсліги і буде відсутній протягом двох місяців, а на повернення іншого догравальника Войцеха Жалінського після операції на коліні можна розраховувати лише через чотири місяці.

Таким чином, триразові переможці Ліги чемпіонів зіткнулися з серйозними труднощами і змушені шукати заміну травмованим гравцям.

Поділитися статтею

News