«Зіраат» став володарем Суперкубка Туреччини
08.11.2023
«Зіраат» - володар Суперкубка Туреччини

Володар першого трофея сезону - національного Суперкубка 2023 року серед чоловіків - був визначений в Туреччині за результатом матчу між чемпіоном країни останніх трьох сезонів, командою «Зіраат», і володарем Кубка, командою «Халкбанк».

«Зіраат»

Матч, який відбувся 1 листопада у волейбольному залі «Башкент» в Анкарі, і був захопливою боротьбою, завершився з рахунком 3-1 (22-25, 31-29, 25-19, 25-23) на користь «Зіраата», який вже втретє поспіль виграв Суперкубок. Волейболісти «Зіраата» перевершили суперників у блокуванні (12 блоків проти 2), що зіграло вирішальну роль у їхній перемозі. За іншими елементами гри трохи кращим був «Халбанк»: 57 проти 54 результативних атак, 5 проти 3 ейсів. Однак «Зіраат» здобув більше очок на помилках суперників (34 проти 32).

«Зіраат» vs «Халкбанк»

Звання найціннішого гравця фінального матчу було присуджено гравцю команди «Зіраата», нідерландському діагональному Ваутеру Тер Мату. Він набрав в матчі 26 очок, продемонструвавши 62% успішності в атаці. Ще 18 додав американський догравальник Метью Андерсон. У складі «Халкбанку» по 21 очку здобули французький догравальник Ервін Н’Ґапет і голандський діагональний Німір Абдель-Азіз. 

«Зіраат» vs «Халкбанк»

У чемпіонаті Туреччини на даний момент «Халкбанк» виграв усі п'ять матчів, у тому числі проти «Зіраату» (з рахунком 3:2), який наразі має чотири перемоги у п'яти зустрічах.

«Зіраат» vs «Халкбанк»

«Халкбанк» посідає третє місце в поточній турнірній таблиці з 14 очками, «Зіраат» - четверте з 13. Очолює турнірну таблицю «Фенербахче» (15 очок), а на другому місці розмістився «Галатасарай», що має таку саму кількість очок, що й «Халкбанк», але краще співвідношення сетів. 

Поділитися статтею

News