«Перуджа» зазнала першої поразки в сезоні, «П’яченца» та «Трентіно» здобули треті перемоги
06.11.2023
«Лубе Чивітанова»

Дві години і 39 хвилин витратили «Лубе Чивітанова» та «Перуджа», щоб визначити переможця у своєму третьому матчі в італійській чоловічій Суперлізі у неділю. З новим турецьким діагональним  Адісом Лаґумджією після напруженого тай-брейку, що затягнувся до овертайму, «Лубе» взяла реванш за поразку від «Перуджі» у фіналі Суперкубка Італії в п'яти сетах чотирма днями раніше, здолавши своїх суперників з рахунком 3-2 (20-25, 35-33, 25-21, 16-25, 22-20). Тим часом, «П’яченца» та діючий чемпіон «Трентіно» здобули свої треті перемоги і залишилися єдиними двома непереможеними командами в Суперлізі 2023-2024 років.

Адіс Лаґумджія

Лаґумджія набрав рекордні для матчу 32 очки (з яких 3 на блоці і 2 ейсами) і продемонстрував 60% успіху в атаці, заслуживши звання найціннішого гравця матчу. 19-річний болгарський догравальник Александар Ніколов додав ще 16 очок (2 ейсами і 1 на блоці). Його партнери по команді, італійський зірковий діагональний Іван Зайцев і французький центральний блокуючий Бартелемі Шиненьєзе фінішували з 13 і 10 очками відповідно.

Олег Плотницький

Чотири гравці «Перуджі» також здобули більше 10 очок: туніський діагональний Вассім Бен Тара став найкращим бомбардиром своєї команди з 28 очками (4 на блоці і 1 ейсом). Догравальники Каміль Семенюк з Польщі та Олег Плотницький з України набрали 21 і 16 очок відповідно, в той час як бразильський центральний блокуючий Флавіо Гуальберто додав ще 15.

Каміль Семенюк

У драматичному тай-брейку господарі позбавили гостей з Перуджі цілих семи матчболів, перш ніж переломити ситуацію і завершити матч при першій можливості, зробивши це блоком Шиненьєзе. Після третього туру обидві команди мають по 2 перемоги і 1 поразці. «Перуджа» посідає третє місце в поточній турнірній таблиці регулярного чемпіонату з сімома очками, в той час як «Лубе» знаходиться на п'ятому з п'ятьма.

Александар Ніколов

«Було важко грати в цьому матчі через кілька днів після поразки в Суперкубку, - прокоментував Лаґумджія. - Ми докладали зусиль і в підсумку принесли додому ці два очки також завдяки теплій підтримці наших уболівальників, які прийшли підтримати нас. У «Перуджі» завжди головне - деталі, і на цей раз деталі винагородили нас. Для нас це важлива перемога з усіх точок зору».

Вассім Бен Тара

«Це був нескінченний матч, трохи схожий на той, який ми пережили чотири дні тому у фіналі Суперкубка, - сказав аргентинський центральний блокуючий «Перуджі» Себастьян Соле. - На мій погляд, у обох команд було забагато злетів і падінь, що нормально на даному етапі. Це був дуже важкий  матч. Можливо, маючи трохи більше рівноваги, ми могли б виграти, але ми були в грі протягом усього матчу і виклалися повністю».

Бартелемі Шиненьєзе

У ці вихідні в Суперлізі відбувся ще один захоплюючий п'ятисетовий матч. У важкому поєдинку «Падуя» здолала «Призму Таранто» з рахунком 3-2 (25-22, 15-25, 20-25, 25-18, 18-16), здобувши свою першу перемогу в сезоні, що дозволило їй піднятися на 10-е місце в турнірній таблиці з 1 перемогою, 2 поразками і двома очками, залишивши команду з Таранто без перемог на 11-му місці, також з двома очками. Догравальники Матейс Десмет з Бельгії і найцінніший гравець матчу Давіде Гардіні з Італії у складі переможців набрали по 16 очок, в той час як кубинський догравальник «Призма Таранто» Хосе Гутьєррес став найкращим бомбардиром гри, фінішувавши з 21 очком.

«Призма Таранто» vs «Падуя»

«У суперника набагато більш структурована команда, ніж у минулому році, і часом ми підходили до них з дуже агресивним настроєм, навіть коли «Таранто» підвищував рівень гри під час матчу, - сказав тренер «Падуї» Якопо Каттіні. - Навіть на цьому етапі хлопці були гарні в тому, що не збилися зі шляху і продовжували гру, доки ситуація знову не почала складатися на нашу користь»

«П’яченца» vs «Фарміталья Катанія»

«П’яченца» продовжила свою бездоганну серію і здобула третю перемогу поспіль у сезоні, обігравши новачків Суперліги «Фарміталью Катанію» з рахунком 3:0 (25-17, 33-31, 25-17), а бразильська зірка Рікардо Лукареллі набрав 13 очок. Клуб з П'яченци очолює турнірну таблицю з дев'ятьма очками, 3 перемогами і 9 виграними сетами, не маючи жодної поразки.

«Трентіно» vs «Верона»

Трохи нижче, також без поразок, але з сімома очками, розмістився «Трентіно». На чолі з 21-річним італійським догравальником Алессандро Мікелетто, який набрав 14 очок, команда з Тренто здобула виїзну перемогу з рахунком 3:0 (25-18, 25-17, 25-15) над «Вероною».

«Модена» vs «Монца»

Тим часом «Модена» не змогла скористатися перевагою домашнього майданчику і продовжити свою переможну серію до трьох перемог, оскільки гості з Монци обіграли її у трьох сетах, 3-0 (25-19, 25-19, 25-19). Канадський діагональний Артур Шварц набрав рекордні для матчу 18 очок (три ейсами і три на блоці). Його японський товариш по команді Ран Такахаші вразив чотирма ейсами і результатом в 13 очок. «Монца» покращила своє становище і, маючи 2 перемоги, 1 поразку та шість очок, розмістилася на четвертому місці, тоді як «Модена» опустилася на шосте також з 2 перемогами і 1 поразкою, проте лише з чотирма очками.

«Чистерна» vs «Мілан»

В єдиному суботньому матчі «Чистерна» здобула свою першу перемогу в сезоні, обігравши вдома «Мілан» з рахунком 3:0 (25-14, 25-15, 25-23). Найкращим бомбардиром зустрічі став французький діагональний Тео Фор, який набрав 18 очок у складі переможців.

Цього тижня «Верона» прийме «Монцу» у випереджувальному матчі п'ятого туру в середу, тоді як шість матчів четвертого туру відбудуться в суботу та неділю.

Чоловіча Суперліга Італії 2023-2024, випереджувальний матч 5-го туру (за київським  часом)

8 листопада

21:30: «Верона» - «Монца»

Розклад 4-го туру Суперліги 2023-2024 (за київським  часом)

11 листопада

21:30: «Трентіно» - «П'яченца»

12 листопада

17:00: «Падуя» - «Чистерна»
18:00: «Монца» - «Призма Таранто»
19:00: «Мілан» - «Лубе Чивітанова»
19:00: «Перуджа» - «Модена»
21:00: «Фарміталья Катанія» - «Верона»

Поділитися статтею

News