«Модена» вийшла до чвертьфіналу Кубка ЄКВ
27.01.2023
«Модена» вийшла до чвертьфіналу Кубка ЄКВ

Європейська подорож «Люнебурга» завершилася у матчі з «Моденою», але німецька команда залишила по собі яскраві спогади. 

Після сенсаційної домашньої перемоги з рахунком 3:2 в першому матчі над однією з найкращих команд «Моденою», капітан Джо Уорслі і його команда змусили чотириразових володарів Кубка чемпіонів попітніти і в другому матчі плей-оф Кубку ЄКВ, але в підсумку їм довелося визнати силу маститого суперника. Матч-відповідь тривалістю 115 хвилин завершився із рахунком 3:1 (27-25, 23-25, 25-17, 25-21) на користь італійців.

Штефан Хюбнер знову вивів на майданчик добре відрепетировану стартову шістку, і його підопічні продемонстрували, що мають намір зробити ще одну сенсацію. Відразу захопивши перевагу з рахунком 7:6, гості ще довгий час її утримували (13-10, 15-12, 21-18). При рахунку 24-22 команда з Німеччини мала два сет-пойнти, але «Модена» все ж таки виграла в овертаймі з рахунком 27-25.

У стартовому сеті добре зіграв Лукас Маазе, набравши шість очок, Джордан Еверт і Колтон Коуелл також були результативними і заробили по чотири. Як і в першому матчі, головну роль у грі італійців зіграв діагональний Адіс Лагумджія. 

У «Модени» зі старту також грала звичайна шістка, включаючи досвідченого центрального блокуючого Драгана Станковича та олімпійського чемпіона Ервіна Н’Ґапета.

Гравці «Люнебурга» не впали духом через програш першого сету і завдавали темп гри майже від початку до кінця в другому, маючи перевагу у цілих п’ять очок (22-17). Господарі знову наздогнали німців (21-22), але при рахунку 23-24 Джордан Шнітцер завершив сет, здобувши своє п’яте очко. Маазе та Еверт також добре відіграли, заробивши, відповідно, 6 та 5 очок.

В той же час Н’Ґапет не приніс жодного очка «Модені», результати Лагумджії також погіршилися (5 очок), і його замінив 18-річний Лоренцо Сала, третя зірка «Модени» на додаток до постійних гравців Томмазо Рінальді і Джованні Санґвінетті.

Сала, який не грав у першому матчі, створив «Люнебургу» чимало проблем з самого початку, набравши сім очок у третьому сеті з коефіцієнтом 78%. Він і залишився найкращим бомбардиром італійців у підсумку матчу (13 очок). Ненабагато старші Санґвінетті і Рінальді теж грали добре (їхній здобуток - 12 та 10 очок), а Бруно Резенде відзначився п’ятьма ейсами. І хоча «Люнебургу» двічі вдавалося скорочувати відставання від господарів до 2 очок, завдяки серії 6:0 на початку вирішального відрізку третій сет на свій рахунок записала «Модена». 

Image removed.

Четвертий період був більш рівним. «Модена» зменшила перевагу «Люденбурга» з 4-1 до 8-7, а потім й до нічиєї 14-14, не в останню чергу завдяки шести очкам Коуелла. За допомогою Н’Ґапета, що заробив для своєї команди 5 очок, італійці повели 19-14, але гості знову відігралися і скоротили різницю до двох очок (22-20). Проте після цього  Н’Ґапету вдалося реалізувати перший матч-пойнт.

В чвертьфіналі «Модена» зустрінуться зі словенською «Любляною», яка посіла третє місце в групі Ліги чемпіонів.

Незважаючи на поразку, Тренер Штефан Хюбнер знову залишився дуже задоволеним своїми підопічними: «Коли ми тримали м'яч у грі, ми грали дуже добре, чудово захищалися і змушували їх грати багато довгих розіграшів, які ми вигравали більшу частину часу». Він також зазначив, що «Модена» мала перевагу насамперед у техниці: «Бруно і Н’Ґапет сильно тиснули на нас і створювали проблеми», однак, на думку тренера, Кубок ЄКВ став для його команди «чудовою подорожжю, яка допоможе клубу та гравцям зростати далі».

Поділитися статтею

News