«Імоко» і «Мілан» готуються до поєдинку за Суперкубок Італії
19.10.2023
«Імоко»

Найсильніші італійські жіночі команди розіграють перший титул в сезоні 28 жовтня в Ліворно.

Перший титул італійського клубного сезону 2023-2024 років буде розіграний менш ніж через десять днів, і чинні чемпіонки країни з команди «Імоко» вже готуються зустрітися з суперницями з «Мілану» в жіночому Суперкубку Італії.

«Імоко»

28-й турнір  відбудеться на арені «Форум Модільяні» в Ліворно, матч розпочнеться о 18:30 за київським часом і об'єднає два найуспішніших клуби сезону 2022-2023 - «Імоко», який виграв жіночу лігу серії А, Кубок і Суперкубок Італії, та «Мілан», який посів друге місце в перших двох турнірах.

«Імоко»

Волейболістки «Імоко» мали великий успіх у Суперкубку, вигравши шість із останніх семи турнірів та один раз фінішувавши другими у 2017-2018 роках. Найуспішніша команда в країні за останнє десятиліття намагатиметься поповнити свою скарбничку ще одним трофеєм на початку сезону.

У здобутті перемоги в Ліворно команда з Конельяно покладатиметься на міць свого потужного складу, до якого входять такі гравчині, як польська зв’язуюча Джоанна Волош, шведська діагональна Ізабель Хок, італійська ліберо Моніка де Дженнаро і американська догравальниця Келсі Кук.

«Імоко»

«Я виросла у Помбіно, це дуже близько, і я не можу дочекатися, щоб зіграти Суперкубок у Ліворно, - сказала центральна блокуюча Сара Фар. - Структура нашої команди залишилася незмінною, але нам, ймовірно, буде потрібно кілька матчів, щоб знайти свій найкращий ритм. «Мілан» значно посилився, і цей матч буде неймовірно складним, як і фінал чемпіонату Італії минулого сезону. Але ми спробуємо досягти наших цілей».

«Мілан»

«Мілан» зіграє в Суперкубку лише вдруге після сезону 2020-2021, коли в турнірі брали участь 12 клубів, а він посів п'яте місце. Команда провела свій найкращий сезон з моменту вступу в італійську еліту в 2022-2023 роках, посівши друге місце як у жіночій лізі, так і в Кубку Італії, а також п'яте місце в Лізі чемпіонів ЄКВ.

Прагнучи в цьому сезоні піти ще далі і виграти свій перший титул в італійській еліті, клуб з Мілану в міжсезоння підписав зіркову діагональну Паолу Егону, яка повернулася в Італію зірку щоб приєднатися до сильного кістяка команди, до якого вже входили зв’язуюча Алессія Орро і догравальниця Міріам Сілла.

«Мілан»

«Вважаю, якщо ці дві команди будуть в повному складі, це буде відмінна битва, - прокоментувала центральна блокуюча «Мілана» Лаура Хейрман. - У «Імоко» є кілька чудових гравчинь, але вони також дуже сильні колективно, тому це те, про що ми повинні бути обізнаними».

«Імоко» домінувала в матчах проти «Мілана», вигравши 27 з 32 їхніх зустрічей, проведених з 2016 року. Чинні чемпіонки також здобули перемогу у восьми з десяти останніх поєдинків, у тому числі в трьох у своїй епічній серії «кращий з п'яти» у фіналі жіночої ліги 2022-2023 років.

«Мілан»

Перш ніж битися в Суперкубку, обидві італійські команди найближчими вихідними візьмуть участь в жіночій лізі – «Імоко» зіграє на виїзді проти «К'єрі» в суботу, о 19:00 за київським часом, в той час як «Мілан» прийме «Скандіччі» в неділю, о 18:30.

Поділитися статтею

News