«Лубе Чивітанова» готова почати боротьбу за восьмий титул чемпіона Італії
18.10.2023
«Лубе Чивітанова»

З Адісом замість Габі зіркова команда Джанлоренцо Бленджіні намагатиметься повернутися на трон.

Один з головних претендентів на нагороди, срібний призер минулого сезону «Лубе Чивітанова», готується до старту змагань в італійській Суперлізі.

«Лубе Чивітанова»

Сезон 2022-2023 років почався для «Лубе» відносно вдало. Команда здобула перемогу в трьох сетах над зірковою «Моденою» і вийшла у фінал Суперкубка Італії, де зіткнулася з іншим сильним суперником, «Перуджею», якій програла після п'ятисетової боротьби. «Чивітанова» завершила регулярний чемпіонат Суперліги на четвертому місці з 13 перемогами і 9 поразками. У чвертьфінальних матчах плей-оф, що проходили за системою «найкращий з п'яти» її волейболістам вдалося відігратися після поразки від «Верони» у двох матчах, виграти серію і вийти до півфіналу. Там «Лубе» витримала ще одну п'ятиматчеву серію проти «Мілану» -  команди, яка в чвертьфіналі здолала «Перуджу», що завершила регулярний чемпіонат без жодної поразки, а у фіналі «Чивітанова» зустрілася з «Трентіно». Ця серія також завершилася вирішальним п'ятим матчем у Тренто, який господарі виграли, змусивши «Лубе», що тричі поспіль завойовувала чемпіонський титул, цього разу задовольнитися сріблом.

Єдиним міжнародним зірковим гравцем, який покинув команду між сезонами, був пуерторіканський діагональний Габріель Гарсія, який перейшов до «Падуї» на майбутній сезон. До списку вибулих також увійшли чотири італійських волейболісти: Даніеле Соттіле, Франческо Д'Аміко, Маттіа Готтардо і Іонуц Амброз.

Адіс Лаґумджія

Габі замінив 34-річний турецький діагональний Адіс Лаґумджія зростом 2,11 м, який перейшов з «Модени». Склад «Лубе» поповнився ще одним іноземцем - 23-річним норвезьким зв’язуючим Якобом Солгаардом Телле. 1,98-метровий розігруючий прийшов прямо з коледжу, де змагався за команду Гавайського університету «Рейнбоу верієз» (Гонолулу) і виграв два університетські американські титули за останні п'ять сезонів.

Троє італійців - 25-річний центральний блокуючий Якопо Ларіцца, 24-річний діагональний Матеус Мотцо і 21-річний ліберо Франческо Бізотто - також приєдналися до складу «Лубе» на новий сезон.

Лучано де Чекко

Головний тренер Джанлоренцо Бленджіні продовжить покладатися на визнаних міжнародних зірок, таких як аргентинський зв’язуючий Лучано де Чекко, італійський діагональний Іван Зайцев, французький центральний блокуючий Бартелемі Чіненьєзе, італійські блокуючі Сімоне Анзані і Енріко Діамантіні, а також італійський ліберо Фабіо Балазо, в поєднанні з висхідними зірками на позиції догравальника - італійцем Маттіа Ботолою, кубинцем Марлоном Янтом і болгарином Александаром Ніколовим.

«Я думаю, ми станемо чудовою командою. «Лубе» - команда з історією, команда з великою кількістю хороших гравців,- сказав 19-річний догравальник Александар Ніколов. -Я сподіваюся, що у нас знову буде шанс поборотися за золоту медаль, як ми це робили в минулому сезоні. Звісно, я з оптимізмом дивлюся на новий клубний сезон».

У скарбничці нагород «Лубе» представлені цілих сім національних титулів, сім національних кубків і чотири національних Суперкубки, всі вони були зібрані в поточному столітті. Крім того, гравці команди виграли одне золото та три срібла на клубному чемпіонаті світу з волейболу серед чоловіків, два золота, одне срібло та три бронзи в Лізі чемпіонів ЄКВ та ще чотири трофеї Кубка Європи нижчого рівня.

«Лубе Чивітанова»

Лише кілька днів тому, у своїх останніх передсезонних матчах, «Лубе» виграли Кубок Джесі з волейболу - міжнародний товариський турнір для чотирьох команд, обігравши грецький «Олімпіакос» у півфіналі та італійську «Верону» у фіналі. Іван Зайцев був визнаний найціннішим гравцем турніру.

«Багато іноземних гравців щойно приєдналися до команди, але зв'язок між моїми гравцями мене взагалі не турбує, - сказав тренер Джанлоренцо Бленджіні. - Ми говоримо про відмінних спортсменів, які знайдуть відповідну хімію між собою, як старі, так і нові. Я більше зосереджений на необхідності створити систему, що буде відповідати новому складу, щоб надати команді виразний вигляд порівняно з минулим роком».

«Лубе Чивітанова»

Боротьба «Лубе Чивітанови» за повернення титулу чемпіона Суперліги стартує в неділю, 22 жовтня, з домашнього матчу проти «Монци», який розпочнеться о 19:00 за київським часом. 29 жовтня гравці «Лубе»  відправляться в гості до «Падуї» на матч 2-го туру. Потім команда вирушить до Бієлли на турнір Суперкубка Італії, де 31 жовтня о 21:30 в одному з півфіналів зустрінеться з «П’яченцею».
 

Поділитися статтею

News