В Італії стартує черговий сезон чоловічої Суперліги
16.10.2023
«Лубе Чивітанова» vs «Трентіно»

Новий сезон в Суперлізі Італії не за горами. Національний чемпіонат з волейболу серед чоловіків сезону 2023-2024 в серії А1 розпочнеться в неділю, 22 жовтня, з усіх шести матчів першого туру регулярного сезону.

«Перуджа» vs «Монца»

«Верона» vs «Модена»

12 команд Суперліги – «Мілан», «Чистерна», «Лубе Чивітанова», «Фарміталья Катанія», «П'яченца», «Призма Таранто», «Трентіно», «Падуя», «Верона», «Перуджа», «Модена» і «Монца» - спочатку проведуть регулярний сезон за подвійною круговою системою «кожен з кожним», граючи вдома та на виїзді, який триватиме до початку березня 2024 року. Потім вісім найкращих команд за підсумками регулярного сезону перейдуть до плей-оф, який визначить чемпіона Італії 2024 року в трьох раундах - чвертьфіналі, півфіналі та фіналі.

«Мілан» vs «П'яченца»

«Чистерна»

Тим часом перші вісім команд у турнірній таблиці після першої половини регулярного сезону отримають право брати участь у національному Кубку Італії-2024, який включає чвертьфінали, півфінали та фінал, і зазвичай проводиться в зимові місяці.

«Лубе Чивітанова» vs «Трентіно»

«Падуя»

Перший внутрішній трофей в сезоні італійського чоловічого волейболу буде вручений переможцям лише через 16 днів, 1 листопада, коли в Б'єллі відбудеться фінал національного Суперкубка. Дві команди-учасниці будуть визначені напередодні, коли на одному і тому ж місці будуть зіграні два півфінали Суперкубка Італії - між «Трентіно» і «Перуджею» та між «П'яченцою» і «Лубе».

«Призма Таранто»

«Фарміталья Катанія»

Регулярний сезон серії А2 вже стартував в минулі вихідні, 14 і 15 жовтня. 14 команд-учасниць зіграють вдома і на виїзді за подвійною круговою системою, а переможець отримає пряму путівку в півфінал A2, в той час як наступні шість команд в турнірній таблиці зустрінуться в чвертьфіналі плей-оф. Остаточний переможець плей-оф А2 наприкінці квітня отримає підвищення до Суперліги 2024-2025 років.

Поділитися статтею

News