Суперкубок Франції: «Ле-Канне» і «Тур» стали чемпіонами
15.10.2023
«Тур»

Палац спорту «Робер-Гренон» у Турсі в п'ятницю став місцем проведення Суперкубка 2023 року. Спочатку відбулася гра серед жіночих команд, «Ле-Канне» і «Безьє», яка завершилася на користь чинних чемпіонок Франції (3-0), а потім чоловіча, в якій «Тур» переміг «Шомон» (3-1).

Хоча французька жіноча ліга   розпочалася ще минулих вихідних, а в середині тижня вже відбувся другий тур, саме Суперкубок вважається початком клубного сезону. 

«Ле-Канне»

Матч між дворазовими чемпіонками Франції серед жіночих команд і переможницями Кубка Франції-2023 завершився на користь «Ле-Канне», які здолали суперниць з рахунком 3:0 (25-14, 25-17, 25-17), здобувши свій перший трофей у Суперкубку.

«Ле-Канне»

Вікторія Руссу з «Ле-Канне» була головною зіркою цього шоу, заслуживши звання найкращого гравця у фіналі. Її виступ зіграв ключову роль в тому, що гравчині «Безьє», незважаючи на недавню перемогу в Кубку Франції, не змогли протистояти своїм суперницям.

«Тур»

Потім «Тур», який в минулому сезоні завоював перемоги в Кубку і чемпіонаті Франції, здолав команду «Шомон», фіналіста чемпіонату Франції з волейболу серед чоловіків, у чотирьох напружених сетах 3:1 (27-19, 25-19, 25-21, 25-23). 

«Тур» невдало стартував, поступившись в першому сеті, однак зумів відігратися і переміг у наступних трьох. Це принесло чемпіонам Франції не лише перемогу над суперником, але й п'ятий Суперкубок в їхній історії. 

«Тур»

Абубакар Драме Нето очолив команду переможців, набравши 23 очки і продемонструвавши  57% результативності в атаці. На його рахунку також 3 ейси і 3 блоки. Колишній гравець «Тулузи» Антуан Потрон, якого можно було побачити в складі збірної Франції на початку волейбольної Ліги націй у червні минулого року, у своєму першому офіційному матчі у новому клубі набрав 15 очок (43% успішності  в атаці, 2 блоки). Ще 14 додав Март Таммеару.

«Тур»

У складі «Шомона» відзначився Філіп Сестан, який набрав 13 очок і показав 59% результативності в атаці, ще 12 здобув Партік Індра. 
 

Поділитися статтею

News