Китай здобув першу перемогу на відбірковому турнірі до Олімпіади
03.10.2023
Збірна Китаю

Бельгія перемогла Нідерланди, а Канада ледь не завдала поразки Польщі.

У вівторок в Сіані команда господарів не лише здобула свою першу перемогу в групі C волейбольного відбіркового турніру до Олімпіади, але й зробила це в трьох сетах, а її кращий бомбардир Чжан Цзін'інь повернувся в свою звичайну роль, привівши китайців до успіху. Також у вівторок Бельгія обіграла Нідерланди в трьох сетах, в той час як Канада і Болгарія майже здолали фаворитів Польщу і Аргентину.

Китай vs Мексика

Програвши Болгарії та Бельгії в перші два змагальні дні в Сіані, Китай нарешті порадував глядачів перемогою на домашній арені, переконливо обігравши Мексику 3:0 (25-21, 25-9, 25-19). Таким чином, господарі майданчику піднялися на шосте місце в поточному турнірній таблиці з однією перемогою, двома поразками і трьома очками, випередивши Болгарію, яка посіла сьоме місце за співвідношенням сетів. Мексика залишилася внизу таблиці як єдина команда, яка не здобула жодної перемоги в турнірі.

Китай vs Мексика

Китай практично не залишав сумнівів у своїй перевазі в матчі з північноамериканцями, зберігаючи контроль протягом більшої його частини. Мексиканці лише випадково виходили вперед, найбільше це було помітно в третьому сеті, коли вони мали перевагу 8:6.

Китай vs Мексика

Блокування було зброєю Китаю, яка мала велике значення в грі. На блоці переможці здобули 12 очок проти всього трьох у Мексики. Невимушені помилки (25 з боку Мексики та 15 з боку Китаю) також зіграли свою роль у підсумковому рахунку. Крім того, Китай перевершив суперників в атаці (35 проти 28), в той час як обидві команди зробили по три ейси.

Китай vs Мексика

Вперше на турнірі Чжан став найкращим бомбардиром збірної Китаю. Він набрав у матчі максимальну кількість очок (16), з яких цілих п'ять на блоці, при цьому продемонструвавши 65% успіху. Діагональний і капітан Цзян Чуань додав ще 11 очок, усі в атаці, тоді як 21-річний догравальник Хосе Лопес, який набрав 10 очок, включаючи два ейси і блок, став єдиним гравцем збірної Мексики, який досяг двозначного результату.

Канада vs Польща

У найбільш захоплюючому матчі дня Канада була близька до того, щоб обіграти ще одного фаворита турніру, першу команду світу, збірну Польщі, але програла в овертаймі п'ятого сету. Чинні чемпіони волейбольної Ліги націй та Європи відсвяткували перемогу з рахунком 3-2 (21-25, 25-20, 25-20, 20-25, 17-15), яка дозволила їм залишитися на вершині таблиці у якості єдиної непереможеної команди в групі, хоча й втративши друге очко. Тепер поляки мають 3 перемоги та сім  очок, а канадці посідають четверте місце з 2 перемогами, однією поразкою і шістьма очками. Найкращим бомбардиром матчу став польський догравальник Бартош Беднорж, який набрав 25 очок, включаючи п'ять блоків і ейс. Центральний блокуючий Норберт Хубер і догравальник Каміль Семенюк набрали 16 і 15 очок відповідно, в той час як Стівен Маар з 20 очками і Ерік Лоппкі з 16 лідирували серед канадських бомбардирів.

Збірна Бельгії

Бельгія, з іншого боку, здобула свою другу поспіль перемогу в Сіані. Команда, яка займала 22-е місце в світі перед стартом турніру, обіграла з рахунком 3:0 (25-22, 25-19, 25-15) своїх сусідів з Нідерландів, що посідають 10-е місце, і піднялася на друге місце в турнірній таблиці з 2 перемогами, однією поразкою і сімома очками. Голландці займають п'яте місце з однією перемогою, 2 поразками і чотирма очками. Догравальник і капітан збірної Бельгії Сем Деру набрав рекордне для матчу 21 очко, чотири з яких на блоці і два ейсами, в той час як голландець Німір Абдель-Азіз фінішував з 14 очками в активі.

Аргентина vs Болгарія

У першому матчі дня в Китаї Болгарія вступила в боротьбу з шостою командою світу Аргентиною і перевела два сети в овертайм, але бронзовим призерам Олімпійських ігор 2020 року в Токіо вдалося завершити матч у трьох сетах з рахунком 3-0 (27-25, 25-21, 31-29), і піднятися на третє місце в таблиці з 2 перемогами, однією поразкою і шістьма очками, обійшовши Канаду за співвідношенням сетів. Зірковий діагональний і капітан збірної Болгарії Цветан Соколов знову набрав 20 очок і став найкращим бомбардиром матчу, в той час як його колега Бруно Ліма очолив збірну Аргентини з 16 очками.

Поділитися статтею

News