Польща здолала Бельгію на тай-брейку у перший день відбіркового турніру до Олімпіади-2024
30.09.2023
Збірна Польщі

Тоді як Канада і Нідерланди також боролися впродовж п'яти сетів, Аргентина і Болгарія всуху обіграли суперників.

У перший день кваліфікаційного турніру до Олімпійських ігор з волейболу у групи C в Сіані відбулися два захоплюючих п'ятисетових матчі. Бельгія вступила в серйозну боротьбу з Польщею, щоб довести поєдинок з командою номер один у світовому рейтингу до п'яти сетів, перш ніж програти в овертаймі тай-брейку. В іншому п'ятисетовому матчі 29 очок голландця Німіра Абдель-Азіза не вистачило для перемоги над вольовою Канадою.

Польща vs Бельгія

Польща, очолювана діагональним Лукашем Качмареком, який набрав  25 очок, зуміла подолати жорсткий опір Бельгії і відсвяткувати перемогу з рахунком 3-2 (23-25, 25-20, 25-16, 21-25, 17-15) в захоплюючій п'ятисетовій битві, яка нагадувала американські гірки. У першому сеті бельгійцям вдалося перемогти з різницею в три очки і вийти вперед у матчі.

Польща vs Бельгія

Поляки відставали на початку другого, але потім відновили контроль над грою і зрівняли рахунок. Вони також домінували в третьому сеті, вийшовши вперед у матчі. У четвертому сеті лідерство кілька разів переходило з рук в руки, але за рахунку 21:20 на користь Польщі, бельгійські волейболісти набрали поспіль п'ять очок, знов зрівнявши рахунок у грі. Вони утримували перевагу в два очки протягом більшої частини вирішального тай-брейку і першими досягли матч-пойнту, але чинні чемпіони волейбольної Ліги націй та Європи продовжували боротьбу, допоки блок Александера Слівки не поклав крапку цьому протистоянню за рахунку 17:15 на користь Польщі.

Польща vs Бельгія

Качмарек розділив звання найкращого бомбардира зі своїм бельгійським колегою Ферре Реггерсом, який також набрав 25 очок. Польський діагональний продемонстрував вражаючу успішність в атаці – 65%, але центральний блокуючий Якуб Кохановські показав ще кращий результат - 81%. Він також відзначився трьома блоками удару і двома ейсами, набравши 18 очок, тоді як другий найкращий бомбардир Бельгії Сеппе Ротті набрав 17 очок, включаючи два ейси та два блоки.

Канада vs Нідерланди

Раніше в суботу Канада здобула перемогу з рахунком 3-2 (25-21, 23-25, 24-26, 25-18, 15-12) в матчі проти Нідерландів. У першому сеті північноамериканці наздогнали голландців, які мали п'ятиочкову перевагу і вийшли вперед у грі.  Нідерланди зберігали невелику перевагу протягом більшої частини другого сету, але в третьому європейцям довелося відіграватися після відставання в чотири очки, щоб вийти вперед у рахунку. Четвертий і п'ятий сети пройшли під домінуванням канадців, які у підсумку відсвяткували перемогу після тай-брейку.

Канада vs Нідерланди

Канада перевершила Нідерланди за всіма ключовими моментами, за винятком атаки. Видатний діагональний і капітан збірної Голландії Німір Абдель-Азіз очолив свою команду, набравши рекордні для матчу 29 очок, все в атаці, і показавши 56% успіху. У складі переможців відзначилися діагональний Артур Шварц і догравальники Стівен Маар і Ерік Лоппкі, які набрали 19, 18 і 17 очок відповідно.

У стартовому матчі групи C в Сіані Аргентина майстерно обіграла Мексику з рахунком 3:0 (25-20, 25-17, 25-19). Діагональний Бруно Ліма очолив атаку, набравши рекордні для матчу 16 очок, в той час як центральний блокуючий Агустін Лузер виконав 7 з 13 блоків своєї команди. Догравальник Лучано Вісентін фінішував з 14 очками. Дієго Гонсалес Кастанеда став найкращим бомбардиром збірної Мексики, набравши 11 очок.

Болгарія vs Китай

Болгарія здобула найпереконливішу перемогу в перший змагальний день, і, на розчарування вболівальників господарів, це була перемога над Китаєм. Європейці здолали суперників з рахунком 3:0 (25-18, 25-19, 25-14), завдяки зірковому діагональному, капітану Цветану Соколову, який набрав в матчі 20 очок, включаючи три ейси і два блоки. Догравальник збірної Болгарії Мартін Атанасов і діагональний Цзян Чуань, капітан збірної Китаю, набрали по 11 очок.

Поділитися статтею

News