Бразилія та Італія, фаворити групи А, намагатимуться уникнути несподіванок на кваліфікаційному турнірі в Ріо
28.09.2023
Збірна Бразилії

На обидві команди чекає нелегкий шлях до турніру в Парижі, на якому вони зустрінуться з Іраном, Кубою, Німеччиною, Україною, Чехією і Катаром у боротьбі за два місця на Олімпійських іграх наступного року

Місця на Олімпійських іграх в Парижі вже забронювали жінки, а тепер прийшов час і чоловікам вирішити, які національні збірні першими приєднаються до приймаючої країни Франції на Іграх 2024 року.

Збірна Ірану

Олімпійські кваліфікаційні турніри з волейболу з 30 вересня по 8 жовтня проходитимуть в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Токіо (Японія) та Сіані (Китай), тож вже незабаром будуть відомі шість збірних, які пройшли кваліфікацію (по дві в кожній групі).

Національні збірні з чотирьох континентів, які змагатимуться у групі А, вирушать до Ріо-де-Жанейро, де на знаменитому стадіоні «Мараканазіньо», вперше після Ігор 2016 року в Ріо, пройдуть матчі олімпійського рівня.

Збірна Бразилії

У Ріо головними претендентками на квитки до Парижа є господарка турніру Бразилія і діюча чемпіонка світу Італія, проте їхня кваліфікація зовсім не є гарантованою. Адже Іран і Куба мають давні традиції в міжнародному волейболі і можуть створити перешкоду фаворитам, якщо їхні зіркові гравці знаходяться в хорошій формі. Україна і Німеччина також продемонстрували, що можуть бути важкими суперниками для будь-якої команди в світі, в той час як Чехія і Катар, які, ймовірно, мають трохи нижчій рівень, неухильно прогресують і можуть бути на порозі прориву. 

Фаворити Бразилія та Італія візьмуть участь у перших двох матчах турніру у день відкриття в суботу, де зустрінуться з Катаром і Чехією о 20:00 і о 23:30 за київським часом відповідно. Два інші поєдинки - Ірану проти Німеччини і Куби проти України – пройдуть за київським часом вже у неділю, о 03:00 та о 06:30. Вони можуть мати серйозні наслідки, оскільки дві потенційні темні конячки турніру зустрінуться на самому його початку, що робить їхній шлях набагато складнішим.

Збірна Італії

У групі А не буде бракувати талантів, оскільки деякі з найкращих команд світу збираються привезти своїх головних зірок, щоб спробувати забронювати квитки до Парижу-2024. За Бразилію не гратиме догравальник Йоанді Леал, який лікує травму, але вона може розраховувати на свого капітана, зв’язуючого Бруно Резенде, досвідченого центрального блокуючого Лукаса Сааткампа і зіркового догравальника Рікардо Лукареллі. 

Збірна Італії

У Італії також є своя «велика трійка»: найцінніший гравець чемпіонату світу 2022 року за версією Міжнародної федерації волейболу Сімоне Джаннеллі, зірковий догравальник Алессандро Мікелетто і результативний діагональний Юрій Романо. У Куби є пара вибухових догравальників в особі Мігеля Анхеля Лопеса і Осніеля Мельгарехо, в той час як у Ірану є свої власні бомбардири - діагональний Амін Есмаілнежад і догравальник Амірхоссейн Есфандіар. Німецький діагональний Лінус Вебер та український догравальник Олег Плотницький також є гравцями елітного рівня і відіграватимуть ключові ролі у своїх командах.

Збірна Куби

Бразилія та Італія зіграють одна з одною лише 8 жовтня, в останній день змагань на «Мараканазіньо», і це буде їхня перша зустріч на знаковому стадіоні з часів фінального матчу за золоту медаль Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Однак доля двох місць на майбутній Олімпіаді вже може бути вирішена, коли вони зустрінуться віч-на-віч. Проте для цього обом командам потрібно буде вдало провести перші шість матчів, особливо проти Куби та Ірану. Господарі зіграють з карибцями 6 жовтня о 20:00 за київським часом, а з азіатами - наступного дня, у той самий час. Італія, навпаки, спочатку битиметься з Іраном (6 жовтня о 23:30), а вже потім - з Кубою (7 жовтня в той же час).
 

Поділитися статтею

News