Іран став переможцем Азійських ігор напередодні відбіркових матчів до Олімпіади
27.09.2023
Збірна Ірану

Китай і Японія також підійнялися на п'єдестал пошани серед чоловіків в Ханчжоу.

Лише за кілька днів до початку кваліфікації чоловіків до Олімпійських ігор  волейбольна збірна Ірану втретє поспіль очолила подіум на Азійських іграх у Ханчжоу. Дві команди, які приймали кваліфікаційні раунди з 30 вересня по 8 жовтня, Китай і Японія, піднялися на п'єдестал пошани 19 Азійських ігор зі сріблом і бронзою відповідно.

Китай vs Іран

У фіналі у вівторок в Китаї Іран домігся перемоги з рахунком 3-1 (19-25, 25-14, 25-22, 26-24) над господарями майданчику, що дозволило збірній завершити турнір без жодної поразки і захистити свої попередні два титули, здобуті в 2014 і 2018 роках. Іранці також мають три срібні медалі та бронзу в скарбничці нагород Азійських ігор.

Догравальник Шахруз Хомайонфарманеш став найкращим бомбардиром серед іранців з 17 очками, включаючи чотири ейси. Його товариш по команді Амірхоссейн Есфандіар та діагональний Сабер Каземі додали 14 очок до остаточної перемоги.

Збірна Ірану

«Гравці старанно працювали, готуючись до цього змагання. Кожен турнір важливий для нас, і дякуючи богу, ми змогли завершити цей із золотою медаллю, - сказав Есфандіар. - Тепер ми можемо відправитися до Бразилії на олімпійські відбіркові матчі з піднесеним настроєм. Сподіваюся, ми виконаємо свою роботу і пройдемо кваліфікацію до Парижу-2024. Ми збираємося з усіх сил і прагнемо до найкращого результату».

Збірна Ірану

Іран боротиметься за одну з двох путівок на Ігри наступного року у відбірковому турнірі в групі А, яка змагатиметься в Ріо-де-Жанейро. Чемпіони Азійських ігор змагатимуться за круговою системою з Бразилією, Кубою, Чехією, Німеччиною, Італією, Катаром та Україною.

Збірна Китаю

Господар Азійських ігор Китай підійшов до матчу за золоту медаль без поразок, але в підсумку був змушений задовольнятися сріблом, четвертим в його історії (загалом збірна Китаю на цих змаганнях здобула дев'ять медалей, включаючи три золоті і дві бронзові). Догравальник китайської команди Чжан Цзін'інь у фіналі набрав рекордні для матчу 19 очок, три з яких на блоці і два ейсами. Діагональний Цзян Чуань додав ще 13.

Збірна Китаю

Китай прийматиме Аргентину, Бельгію, Болгарію, Канаду, Мексику, Нідерланди та Польщу в кваліфікаційному турнір у групі С, який відбудеться в Сіані.

Японія vs Катар

У матчі за третє місце на Азійських іграх- 2022 в Ханчжоу Японія зуміла здобути перемогу над Катаром з рахунком 3-1 (37-35, 25-22, 23-25, 25-23), завдяки з 22 очкам, здобутим в матчі від Юдаєм Араї. Збірна Японії – найтитулованіша команда за всю історію змагань. Тепер в її колекції вісім золотих, дві срібні і три бронзові медалі.

Збірна Японії

Японія прийме у себе групу B відбіркового турніру до Олімпійських ігор у Парижі. У Токіо до них приєднаються команди Єгипту, Фінляндії, Сербії, Словенії, Тунісу, Туреччини та Сполучених Штатів.
 

Поділитися статтею

News