Шість місць для кращих чоловічих команд світу розігруватимуться на відбірковому турнірі до Олімпіади
27.09.2023
Збірна Італії

Вже через три дні найкращі чоловічі команди почнуть боротьбу на чоловічому Олімпійському кваліфікаційному турнірі в Бразилії, Японії та Китаї.

Шість квотних місць до Парижу-2024 будуть розіграні в Ріо-де-Жанейро, Токіо і Сіані, протягом відбіркового турніру з волейболу серед чоловіків, який триватиме з 30 вересня по 8 жовтня – їх отримають дві кращі команди в кожній групі.

Збірна Бразилії

Ріо-де-Жанейро приймає групу А, і бразильська команда зіткнеться з жорсткою конкуренцією, оскільки у ній за два вільних місця змагатимуться чинні чемпіони світу Італія, Іран, Куба, Україна, Німеччина, Чехія та Катар.

Вболівальники можуть розраховувати на захоплюючі баталії, особливо в останній день, 8 жовтня, коли зустрінуться віч-на-віч зіркові діагональні - Амін Есмаілнежад з Ірану та Хесус Еррера з Куби, а домашній герой Бруно Резенде поміряється силою із срібним призером Європи Сімоне Джанеллі, щоб завоювати два олімпійських місця в столиці Бразилії.

Збірна Японії

У столиці Японії Токіо пройде турнір Групи В, в якому окрім господарів майданчику, візьмуть участь срібний призер волейбольної Ліги націй-2023 США, Словенія, Сербія, Туреччина, Туніс, Єгипет і Фінляндія.

Збірну Японії очолить її силове тріо - Юкі Ісікава, Юджі Нішіда та Ран Такахаші, які спробують продовжити свою чудову серію в 2023 році, після завоювання бронзи на Лізі націй та корони чемпіонату Азії.

Команда під керівництвом Філіпа Блена готова зіткнутися з такими сильними суперниками, як США та Словенія, які керують Майка Крістенсон та Тіне Урнаут відповідно.

Збірна Польщі

В групі C в історичному місті Сіань змагатимуться приймаюча країна Китай, переможець волейбольної Ліги націй та чемпіони Європи 2023 року Польща, бронзовий призер Токіо-2020 Аргентина, Нідерланди, Канада, Мексика, Бельгія та Болгарія.

Провідну роль у групі відіграватимуть Вільфредо Леон, а також Лучано Де Чекко та Факундо Конте з Аргентини, та молода суперзірка Александар Ніколов з Болгарії.
 

Поділитися статтею

News