Найрезультативніші гравчині відбіркового турніру на Олімпіаду-2024 покращують свою гру
21.09.2023
Мелісса Варгас

Грей, Гімарайнш, Томпсон, Варгас і Каракурт на даний час є кращими гравчинями жіночого олімпійського відбіркового турніру в Нінбо, Токіо і Лодзі.

24 найкращі команди світу розпочали боротьбу за шість вільних місць на Олімпійському кваліфікаційному турнірі з волейболу в Нінбо, Токіо та Лодзі, і, як завжди, завжди є гравчині, які підсилюють свою гру.

Алекса Грей

Алекса Грей лідирує серед усіх бомбардирок з 86 очками, 81 з яких вона набрала в атаці, чотири на блоці та одне ейсом. Канадська догравальниця грає в групі А і перевершила сербську суперзірку Тіяну Бошкович за кількістю здобутих очок. Однак Канада зараз знаходиться на п'ятому місці з двома перемогами та двома поразками, тоді як збірна Сербії не програла жодного матчу і очолює турнірну таблицю групи. 

Господарі турніру – волейболістки Китаю - знаходиться на другому місці з трьома перемогами і однією поразкою. Вони поступилися Канаді на тай-брейку, а Грей, Кіра Ван Рік і Емілі Мальо набрали по 20 очок, зупинивши чинних срібних призерок Ліги націй. Ван Рік фінішувала з 26 очками, тоді як капітан Грей та Мальо додали ще 24 та 20 відповідно.

Габі Гімарайнш

У групі B, що змагається в Токіо, зірки Габі Гімарайнш і Таїса Менезес очолюють бразильську команду. Срібні призерки Олімпійських ігор 2020 року, так само, як господарки турніру японки і туркені, наразі не мають жодної поразки. Однак вони знаходяться на третьому місці, оскільки один з їхніх матчів (проти Болгарії) тривав п'ять сетів.

Габі на даний момент є найкращою бразильською гравчинею з 50 очками, здобутими в атаці, шістьма на блоці і п'ятьма ейсами. Таїса посідає друге місце із 52 очками, 15 з яких вона набрала на блоці.

Мелісса Варгас та Ебрар Караурт

Тандем Мелісси Варгас і Ебрар Каракурт надає Туреччині необхідну результативність у нападі. Обидві зірки продемонстрували майже однакову продуктивність: Варгас набрала в цілому 56 очок, а Каракурт - 55.

Господарки групи В, волейболістки з Японії, наразі лідирують, і в атаці основне навантаження за азіатську команду бере на себе Аріса Іноуе, яка набрала 55 очок. Хаясі Котона також надає підтримку Іноуе, з 38 вдалими атаками, чотирма блоками та двома ейсами.

Джордан Томпсон

У групі С Джордан Томпсон повільно просувається до вершини, набравши 58 очок за збірну Сполучених Штатів в їхніх чотирьох переможних матчах.

«Це був гарний початок турніру. Ми просто продовжуємо знаходити свій командний ритм, і ми готувалися до цього турніру все літо, дуже старанно тренуючись, - сказала гравчиня збірної США. - Під час такого турніру, як цей, завжди багато викликів. Усі змагаються за квоту на Олімпійські ігри, і кожен намагається викластися на повну. У ці важкі моменти я спираюся на тренування та досвід».

Поділитися статтею

News