Сербія здобула третю перемогу у кваліфікації на Олімпіаду-2024
19.09.2023
Збірна Сербії

У третій змагальний день відбіркового турніру на Олімпійські ігри у Нінбо Сербія здобула третю поспіль перемогу в групі А у трьох сетах, впевнено обігравши Канаду з рахунком 3-0 (25-19, 25-17, 25-21). Зіркова сербська діагональна Тіяна Бошкович набрала у цьому матчі 25 очок.

Сербія vs Канада

Цей поєдинок відзначився першою появою на майданчику зіркової зв’язуючої Майї Огненович. Окрім того, що вона сама набрала шість очок (три в атаці, два ейсами і одне на блоці), вона допомогла Тіяні Бошкович досягти позначки в 20 очок в атаках, показавши 56% успіху. Діагональна також виконала один непробивний блок і відправила чотири ейси, набравши в матчі 25 очок, що стало найкращим результатом.

Сербія vs Канада

Центральна блокуюча Йована Стеванович додала 10 очок до перемоги, в той час як жодній з канадських гравчинь не вдалося досягти двозначного результату по ходу матчу.

«Минулого разу, коли ми грали з Канадою в Лізі націй, ми програли, тому дуже ретельно готувалися до цього матчу, - прокоментував головний тренер збірної Сербії Джованні Гвідетті. - Ми підійшли до гри з відмінним настроєм, і дівчата дуже добре відіграли, тактично, технічно і з почуттям. Ми добре пресингували їх своєю подачею, чудово набирали очки, й утримували прийом на хорошому рівні. Я дуже задоволений тим, як команда зіграла сьогодні».

Китай vs Чехія

Господарі турніру – волейболістки Китаю -  очолили поточну таблицю в групі А. Після перемоги у вівторок над Чехією з рахунком 3:0 (25-12, 25-16, 25-23), вони також мають чудову серію з трьох перемог в трьох сетах, але з кращим співвідношенням очок, ніж чемпіони світу. Кращою бомбардиркою матчу стала китайська догравальниця Лі Іньін, яка набрала 14 очок. Її партнерки по команді, центральні блокуючі Юань Сіньюе і Ван Юаньюань, а також чеська діагональна Габріела Орвосова, фінішували з 12 очками кожна.

Нідерланди vs Мексика

Нідерланди здобули свою другу перемогу в Нінбо і посідають третє місце в турнірній таблиці з 2 перемогами, однією поразкою і сімома очками. У вівторок голландські волейболістки завдали поразки Мексиці з рахунком 3-0 (25-18, 25-18, 25-17).. Догравальниці Нова Маррінг і Йолін Кноллема, а також діагональна Еллес Дамбрінк набрали 15, 14 і 13 очок відповідно. Греція Кастро Лопес з Мексики завершила матч з 12 очками.

Домініканська Республіка обіграла Україну з рахунком 3:0 (25-17, 25-21, 31-29), зайнявши четверте місце в поточній турнірній таблиці. Зіркова догравальниця Брайелін Мартінес досягла 50% успіху, набравши 20 очок в атаці, до яких вона додала вражаючі п'ять забійних блоків. Олександра Міленко стала найрезультативнішою гравчинею збірної України, фінішувавши з 20 очками.

Поділитися статтею

News