Євро-2023: Франція та Італія вийшли до чвертьфіналу у Флоренції
27.08.2023
Збірна Італії

Франція та Італія вийшли до чвертьфіналу вигравши перші два матчі 1/8 фіналу жіночого чемпіонату Європи з волейболу у Флоренції. Завтра тут Нідерланди зустрінуться зі Швейцарією, а Болгарія – зі Словаччиною

Вечір у Флоренції, де проходили перші матчі 1/8 фіналу чемпіонату вийшов емоційний: глядачі на спортивній арені «Палаццо Ванні» стали свідками напружених поєдинків між Францією та Румунією, а також між чинними чемпіонками - господарками майданчику зі збірної Італії та Іспанією. Перемоги здобули команди-фаворити – збірні Франції та Італії, які вийшли в чвертьфінал і зустрінуться одна з одною у Флоренції 29 серпня.

Франція vs Румунія

У першій грі дня Франція здобула впевнену перемогу над Румунією. Команда Еміля Руссо повела в рахунку в перших двох сетах, але зазнала поразки від Румунії в третьому. У четвертому сеті француженки активізувалися і здобули перемогу 25-23, вийшовши до чвертьфіналу.

Найкращою бомбардиркою збірної Франції стала Люсіль Жикель з 18 очками, яка випередила Хелену Казаут з 15. 

Збірна Франції

З іншого боку, Румунія також провела хорошу гру, не припиняючи боротьби до самого кінця, демонструючи позитивний настрій і стійкість. Кращою бомбардиркою збірної Румунії стала капітан, догравальниця Родіка Бутерез з 17 очками, другою за кількістю очок серед румунських волейболісток стала інша догравальниця Аделіна Будай-Унгуряну з 14 очками.

Італія vs Іспанія

У другому матчі дня Іспанія гарно стартувала в першому сеті, змусивши італійок двічі їх наздоганяти (6-6 та 11-11). З Катериною Антроповою на подачах команда Давіде Маццанті вийшла вперед з рахунком 14-11. Проте Іспанія відігралася, вийшовши вперед з рахунком 15-18, що змусило Давіде Маццанті взяти тайм-аут. Програючи 22-18, Італія відреагувала, зрівнявши рахунок парою хороших подач Анни Данезі та завершивши сет перемогою 25-23 за рахунок двох потужних подач Катерини Антропової.

У другому сеті Італія швидко вийшла вперед з рахунком 8:5. Протягом усього сету італійки зберігали свою перевагу, проте іспанкам двічі вдавалося зрівняти рахунок (18:18 і 21: 21). Ще один важливий тайм-аут в критичний момент допоміг волейболісткам Італії здобути перемогу з рахунком 25:22 у другому сеті.

Італія vs Іспанія

У третьому сеті Італія зберегла лідерство і контроль над грою, здобувши перемогу з рахунком 25:19 в сеті і 3:0 - в матчі та завоювавши путівку до чвертьфіналу, не програвши жодного сету в шести матчах чемпіонату Європи-2023. Найкращою бомбардиркою італійської команди стала Катерина Антропова з 17 очками, тоді як у складі збірної Іспанії відзначилася Джулія де Паула Віана з 16 очками.

Чвертьфінал жіночого Євро-2023 відбудеться вже наступного вівторка, 29 серпня, в «Палаццо Ванні» у Флоренції. Вболівальників очікує дуже цікавий поєдинок італійок з давніми суперницями з Франції.
 

Поділитися статтею

News