Євро-2023: з групи А у 1/8 фіналу зіграють Сербія, Польща, Україна та Бельгія
25.08.2023
Збірна Сербії

Останній ігровий день в Генті подарував уболівальникам захоплюючу боротьбу за друге місце в турнірній таблиці групи між Україною та Польщею, а також другий очікуваний усіма матч між господарками турніру Бельгією і лідерами групи, непереможеною командою Сербії.

З огляду на те, що Україна показала в своїх попередніх матчах, волейболістки Польщі знали, що їм потрібно викластися на всі 100%, якщо вони хочуть забезпечити собі дуже важливе друге місце в турнірній таблиці групи, і саме це вони зробили. Відмінно граючи з обох боків майданчику, Польща обмежила Україну до менше ніж 20 очок (25-17) у першому сеті, але, здавалося, забула, наскільки стійкими були українки в їхніх попередніх матчах у групі. Українські гравчині, яким нічого було втрачати, зібрали всі свої сили та виграли другий сет, відновивши боротьбу за друге місце наново. Однак наступні два сети перетворилися на шоу Магдалени Стисяк. 9-й номер збірної Польщі пішла в атаку, привівши Польщу до перемоги у решті сетів (25-17, 22-25, 25-17, 25-17), забезпечивши своїй команді друге місце і набравши при цьому дуже вражаючі 35 очок, що на даний момент є найвищим показником для гравця в одному матчі на чемпіонаті Європи-2023.

Збірна Польщі

У другому матчі дня, останньому у Генті, улюбленці домашніх вболівальників – гравчині збірної Бельгії зустрічалися з лідерками групи – волейболістками Сербії. Незважаючи на те, що обидві команди вже кваліфікувалися в наступний раунд і визначили свої позиції у турнірній таблиці групи, глядачі піднімалися зі своїх місць при кожному успіху бельгійської команди. Однак на майданчику цілковито панувала Сербія. Команда Гвідетті не стримувалася і здобула вражаючу перемогу за три сети, обмеживши Бельгію до лише 13 очок у кожному з перших двох (25-13, 25-13, 25-19).

Турнірна таблиця група А

Поділитися статтею

News