Євро-2023: жіноча збірна Італії фінішувала непереможеною в групі B
24.08.2023
Збірна Італії

Жіноча збірна Італії, яка здобула п'ять перемог з рахунком 3:0, посіла перше місце в турнірній таблиці групі В. На другому місці розмістилася Болгарія, на третьому – Румунія, четвертою стала Швейцарія. Боснія і Герцеговина і Хорватія вибули з турніру.

Останні дві гри групового етапу чемпіонату Європи з волейболу, що відбулися 23 серпня в Турині, визначили підсумкове становище в групі B.

Збірна Румунії

Оскільки Боснія і Герцеговина та Хорватія вже вибули з 1/8 фіналу, сьогоднішні матчі визначили команду, яка посіла друге місце. Щоб зберегти його за собою, Болгарії потрібно було виграти щонайменше два сети у Швейцарії. І болгарські гравчині з цим завданням впоралися, обігравши Швейцарію з рахунком 3:1. Тож у підсумку збірна Болгарії фінішувала другою з чотирма перемогами і лише однією поразкою (в матчі з Італією), що для команди Лоренцо Мічеллі стало відмінним результатом.

Збірна Болгарії

Кращою бомбардиркою матчу стала болгарка Радостіна Марінова з 22 очками, в той час як у збірної Швейцарії це була Майя Шторк з 19-ю.

В останній грі на турнірі чинні чемпіонки зі збірної Італії зустрілися з Хорватію, вчергове здобувши перемогу з рахунком 3:0. Давіде Маццанті вивів на корт гравчинь, які не надто багато грали в попередніх матчах.

Аліса Деграді

Серед волейболісток збірної Італії відзначилася догравальниця Ловет Оморуйі, яка набрала 15 очок, і, як і в стартовому матчі у Вероні, відмінний провела гру Аліса Деграді, яка здобула 14 очок, що знову стало вирішальним фактором для італійської атаки. Найкращою бомбардиркою збірної Хорватії стала Андреа Михалевич, яка фінішувала з 13 очками.

Команди групи В, які пройшли кваліфікацію до 1/8 фіналу, який відбудеться 26 та 27 серпня у Флоренції, - це Італія, Болгарія, Румунія та Швейцарія. Там вони зустрінуться з чотирма кращими командами групи D, які змагалися в Естонії.

Збірна Швейцарії

Зазначимо, що команда Швейцарії під керівництвом Лорен Бертолаччі вперше в історії завоювала путівку у 1/8 фіналу, відігравшись після невдалого старту (жодної перемоги і дві поразки), та вигравши два принципових матчі з Румунією і Хорватією.

Незважаючи на дві перемоги на тай-брейку, Боснія і Герцеговина вибула з наступного раунду, але дві перемоги на чемпіонатах Європи - хороший результат для Балкан.

Збірна Боснії і Герцеговини

Лише для Хорватії, яка програла всі п'ять матчів у групі В, набравши лише одне очко на тай-брейку проти Боснії і Герцеговини, чемпіонат став великим розчаруванням.

За винятком ігор, виграних Італією (усі з рахунком 3:0), усі інші матчі в групі в закінчилися з рахунком 3:1 або 3:2, кожна окрема гра була битвою між командами, які не припиняли боротьби протягом усього турніру.
 
 

Поділитися статтею

News