Євро-2023: Болгарія виборола перемогу над Румунією у напруженому п’ятисетовому поєдинку
23.08.2023
Збірна Болгарії

Збірна Болгарії обіграла Румунію в четвертому матчі чемпіонату Європи з волейболу в італійському Турині. 

Болгарські гравчині здолали суперниць у драматичному п’ятисетовому поєдинку з рахунком 3:2 (26:24, 18:25, 25:17, 22:25, 15:12) і наразі посідають друге місце у групі В, що теоретично дозволить їм отримати більш легкий спосіб потрапити до 1/8 фіналу. 

Перед початком матчу шанси на наступний етап мали команди Болгарії, Румунії, Швейцарії та Боснії і Герцеговини. Проте наразі лише швейцарки можуть витиснути болгарок з 2-ї позиції, якщо здобудуть над ними перемогу з рахунком 3:0 або 3:1.

Болгарія vs Румунія

Румунія та Болгарія подарували справжній спектакль глядачам на трибунах. Це був дуже рівний поєдинок з численними змінами в рахунку і напруженням. Команда-переможниця визначилася лише після п'яти сетів і, до речі, це була вже третя поспіль гра тривалістю п'ять сетів для Болгарії.

Болгарія, яка має досвід міжнародних змагань і більш досвідчених гравчинь, почала матч краще, ведучи в першому сеті (23-17), але румунки зробили захоплюючий поворот: спочатку вони впритул наблизились до суперниць 23-22, а потім зрівняли рахунок (24-24). Проте Болгарія все-таки змогла відновити свою гру і здобути переможні два пункти (26-24). 

Другий сет Румунія розпочала рішуче: румунські волейболістки тиснули на суперниць, гарно подавали і швидко вийшли вперед у рахунку. Наприкінці сету болгарки намагалися зрівняти рахунок, але це їм не вдалося і цього разу перемогу з рахунком 25-18 святкували румунки.

Болгарія vs Румунія

У третьому сеті домінувала Болгарія, яка виграла його з рахунком 25-17. І коли починався четвертий сет, здавалося, що перемога в матчі вже у кишені болгарських гравчинь, оскільки румунки виглядали втомленими після виснажливого матчу з Боснією, який вони виграли з рахунком 3-2. Проте волейболістки Румунії не здавалися: спочатку вони вдвічі скоротили відставання (від 10-4 до 17-14), а потім виграли сет з рахунком 25-22.

У п'ятий вирішальний сет Румунія входила як команда у ролі наздоганяючої, що має гарний моральний стан, але вважається аутсайдером. Болгарки зімкнули ряди, чудово захищалися і відірвалися від суперниць на  очок (8-2). Здавалося, румунська команда вже втратила надію на перемогу, але її гравчині почали відігруватися: спочатку 8-4, а потім з 10-5 і 11-7 вони дійшли до нічиєї 11-11. Румунки навіть мали можливість вийти вперед, але тиск і велике бажання перемогти з боку Болгарії не дали їм цього зробити. Болгарки здобули три послідовні очки і закінчили сет перемогою 15-12.

Збірна Румунії

Наразі Румунія, яка здобула перемогу над Хорватією (3-1) та Боснією (3-2), а також зазнала важких поразок 2-3 від Швейцарії та Болгарії, та 0-3 – від чемпіонки Європи Італії, готується до участі у 1/8 фіналу і збирається знову продемонструвати гарну гру і гідну боротьбу.

А збірна Болгарії сьогодні, 23 серпня, ще зіграє у п'ятому, фінальному матчі групового етапу, у якому зустрінеться з командою Швейцарії. Початок матчу – о 19:00 за київським часом.

Турнірна таблиця група В

 

Поділитися статтею

News